Turizmde en çok tercih ve şikayet edilen 2. ülkeyiz

Turizmde en çok tercih ve şikayet edilen 2. ülkeyiz

Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, Almanya'da yapılan 2008 yılının en trend ülkesi anketinde Türkiye'nin ikinci sırada yer aldığını bildirdi. Baraner, aynı ankette en çok şikayet edilen ülkeler sıralamasında da Türkiye'nin yine ikin

AA-Baraner, yaptığı açıklamada, turizmde Türkiye 2008 yılı satışlarının tüm Avrupa'da iyi başladığını belirterek, yapılan araştırmaların da 2008 yılının olumlu geçeceğini gösterdiğini ifade etti.

Almanya'nın en saygın turizm basını FVW'ye ait Urlaub Perfekt dergisinin geçen ay yaptığı bir anket sonucunda, Türkiye ile ilgili kendi içinde paradoks sayılacak rakamlar ortaya çıktığını ifade eden Baraner, "2008 yılının trendleriyle ilgili ankette, (2008 yılının en trend ülkesi) sorusuna 1208 acentenin 911'i İspanya adalarını (Mallorca, Menorca, vs.) belirtirken, hemen ikinci sırada 691 oyla Türkiye ikinci, 631 oyla Yunanistan üçüncü sırada geldi" dedi.

Baraner, ankette "En çok şikayet edilen ülkeler" sıralamasında 751 oyla Tunus'un ilk sırada, bunun hemen arkasında 552 oyla Türkiye'nin yer aldığını kaydetti.

Türkiye'nin en iyi fiyat ve hizmet orantısında, en iyi çocuklu aile tatil ülkesi ve en iyi otel hizmeti sıralamasında birinci olduğunu ifade eden Baraner, önemli başlıklarda Türkiye'nin birincilikleri almasının, Türkiye'nin bunca şikayete rağmen halen neden en çok tercih edilen ikinci ülke olduğunu açıkladığını belirtti.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.