Tüfekçi: "Köksaloğlu cinayetinde Sarıgül'ün parmağı var"

Tüfekçi: "Köksaloğlu cinayetinde Sarıgül'ün parmağı var"

Mustafa Tüfekçi; CHP’nin öldürülen tek milletvekili ve Mustafa Sarıgül’ün de kayınpederi olan Abdurrahman Köksaloğlu cinayetinde, damadı olan Mustafa Sarıgül’ün ve o zamanlar Köksaloğlu’nun yanında işçi olarak çalışan Bayram Özata’nın parmağı olduğunu idd

TÜFEKÇİ SARIGÜL VE ÖZATA’YI ŞİKÂYET ETTİ

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile halefi Hayri İnönü arasındaki tehdit iddiaları yargıya taşınırken, Sarıgül'ün kayınpederi Abdurrahman Köksaloğlu cinayeti de yeniden gündeme geldi.

Devletin çeşitli kurumlarına dilekçe gönderen Mustafa Tüfekçi, Abdurrahman Köksaloğlu cinayetinde damadı Mustafa Sarıgül ile Bayram Özata'nın parmağı olduğunu iddia etti.

TÜFEKÇİ: “KÖKSALOĞLU DAVASI YENİDEN GÖRÜLSÜN”

15 Temmuz 1980'de Şişli'deki işyerindeyken silahlı saldırı sonucu öldürülen Abdurrahman Köksaloğlu'nun katil zanlısı olduğu iddiasıyla 10 yıl cezaevinde tutulan Osman Tüfekçi'nin ağabeyi Mustafa Tüfekçi, Anayasa Mahkemesi, Adalet Bakanlığı, HSYK, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıklarının da aralarında bulunduğu 10 kuruma gönderdiği dilekçede, davanın yeniden görülmesi talebini yineledi.

“KÖKSALOĞLU CİNAYETİNDE SARIGÜL VE ÖZATA’NIN PARMAĞI VAR”

Tüfekçi dilekçesinde, Köksaloğlu cinayetinde damadı Mustafa Sarıgül ile eski yardımcısı Bayram Özata'nın parmağı olduğunu iddia ederken, olay günü İstanbul dışında olan kardeşinin kurban seçildiğini belirtti.

SARIGÜL VE ÖZATA CİNAYETTEN SONRA ZENGİN OLDULAR

Abdurrahman Köksaloğlu Şişli’nin tanınan ve bilinen zengin işadamlarından biriydi. Şişli’de Sivaslı Oto ismiyle lastik bayiliği ve taksi işletmeciliği yapmaktaydı. Aynı zamanda da siyasette de sevilen, CHP’nin de milletvekiliydi.

Sarıgül’de o zamanlar İETT’de çalışıyordu. Bayram Özata da Köksaloğlu’nun yanında çalışıyordu. Köksaloğlu’nun ölümünden kısa bir süre sonra Sarıgül’ün eşi Hülya Sarıgül’de vefat etmişti.

TÜFEKÇİ; “CİNAYETİN ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ”

Köksaloğlu'nun ölümünden sonra mirasçısı Sarıgül ve Özata'nın yükselişine dikkat çeken Tüfekçi, şahitlere yapılan baskılarla suçun kardeşinin üzerine atıldığını savundu. Dilekçesinde cinayetin asıl faili Osman Dönmez'in cezaevinde şaibeli bir şekilde yaşamını yitirdiğini dile getiren Tüfekçi, cinayetin gözcüsü Mustafa Fidan'ın da bir paşa koruması tarafından Mecidiyeköy'de vurularak öldürüldüğünü belirtti.

TÜFEKÇİ AİLESİ’NİN 33 YILLIK MÜCADELESİ

Kardeşi Osman Tüfekçi'yle birlikte 33 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini ve Köksaloğlu cinayetinin aydınlatılması için çabaladığını anlatan Mustafa Tüfekçi, bugüne kadar şahıs ve kurumlara yüzlerce dilekçe gönderdiğini aktardı. 2014 yılı içerisinde 5 defa savcılıklarca ifadelerinin alındığını belirten Tüfekçi, bazı savcıların kendileriyle yeterince ilgilenmediğini ve hatta bir savcı tarafından azarlandığını savundu.

TÜFEKÇİ CHP’YE DE DİLEKÇE GÖNDERMİŞ

Mustafa Tüfekçi'nin yeni yılda dilekçe gönderdiği 10 kurum şunlar: Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık, Anayasa Mahkemesi, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, HSYK, CHP Genel Merkezi, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum