TRT World ve TRT 1 ile Dünyaya Canlı Yayın

TRT World ve TRT 1 ile Dünyaya Canlı Yayın

Son dönemlerde rekabeti iyice kızışan reyting savaşlarından alnının akıyla çıkan TRT 1'in önderliğini üstlendiği TRT Kanallarının diğerleri de rekabetin içine girmeye başladı.

Son dönemlerde rekabeti iyice kızışan reyting savaşlarından alnının akıyla çıkan TRT 1'in önderliğini üstlendiği TRT Kanallarının diğerleri de rekabetin içine girmeye başladı. Gerçekten kalite kokan programları ile tüm TRT Kanalları yavaş yavaş çıtayı yükseltmeye, kendi kategorilerinde zirveye oynamaya başladı. Hatta bazıları zirveye ortak bile oldu. TRT Belgesel kanalı bunlardan biri.

Ölçümlere göre en fazla izlenen belgesel kanallarından biri oldu. Çeşitli konularda ve doğal ortamlarda çekilen belgeseller Türk halkının beğenisini topluyor. Zirveye ortak olan ana kanal olarak TRT 1 oylamalarda da haftanın belirli günlerinde prime time kuşağında, tüm izleyici kitlesinde zirveyi kimseye bırakmıyor. Son 2-3 yılın popüler alanı olan tarihi dizilerden biri olarak, hem aksiyon ve oyunculuk, hem milli ruh, hem de konu olarak Diriliş "Ertuğrul" dizi Çarşamba günlerinin galibi.

Onu yine dönem dizisi niteliğinde olan, Osmanlı'nın son dönemlerinin en tartışılan padişahını konu edinen Payitaht "Abdulhamid" dizisi takip ediyor. TRT 1 başarısını bu iki diziye ve yenilenen Ana Haber Bülteni formatına borçlu. TRT Kanalları sadece TRT 1 ve TRT Belgeselden ibaret değil tabi ki.

TRT Çocuk da gündüz saatlerinin çocuk izleyicilerinin lideri. Çocuk kanalları kategorisinde sürekli ilk 2'de olan TRT Çocuk başarısını tamamen Türk işi olan çizgi dizilere ve müziklerine borçlu Bu durum bize şunu gösteriyor ki; özel kanalların zirveyi tamamen kapattığı günler artık geride kaldı.

Devlet televizyon kanallarının da artık belirli bir gücü var. TRT Kanalları bu başarıya ulaşmak için yıllardır yatırım yapıyor. TRT World İngilizce yayınıyla yabancı ajansların bilgi topladığı bir kanal olma yolunda. Yatırım olarak özellikle TRT World kanalı bütçeden aslan payını almıştı.

Gelişmiş ülkelerin hepsinin hemen her ülkede bir kanalı var. Gönül ister ki yakın bir zamanda TRT USA, TRT UK, TRT Canada, TRT Russia, TRT China, TRT Japan veya TRT India gibi kanal gruplarını görelim. Amerikalılar uzaya çıkmadan yıllar önce bunun hayalini kurmuşlardı. Biz de hayalini kuralım TRT Kanalları dünyanın dört bir yanına dağılsın. CNN gibi...

Kaynak : TRT Kanal Listesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum