Trafik mağdurları Nişantaşı'nda anıldı

Trafik mağdurları Nişantaşı'nda anıldı

Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü dolayısıyla, 15 Kasım’da Nişantaşı Mıstık Parkı’nda etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında trafik mağdurları ve trafik dernekleri parka fidan dikti

Dünya Trafik Mağdurları Anma Günü kapsamında, 15 Kasım’da dolayısıyla Nişantaşı Mıstık Parkı’nda etkinlik düzenlendi. . Bu yıl Dünya Trafik Mağdurları Anma Günü kapsamında 20., Birleşmiş Milletler tarafından tanınmasının da 10’uncu yıldönümü kapsamında parka fidan dikildi.

 

“MİLYONLARCA TRAFİK MAĞDURU VAR”

Parkta buluşan dernek üyeleri ve trafik mağdurlarının yakınları adına basın açıklaması yapan Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği Başkanı Yeşim Ayöz, “Trafik çarpışması sonucu ölümler ve yaralanmalar ani, şiddetli ve travmatik olaylar olarak bireyler üzerinde ömür boyu etkisini sürdürebilecek, çoğunlukla kalıcı olan etkiler bırakır. Her yıl, dünyanın her köşesinde gerçekleşen yeni çarpışmalarda yaşamını yitiren ya da sakatlanan milyonlarca trafik mağduru ve yakını, yıllardır acı çekmekte olan bu topluluğa eklenmektedir. Milyonlarca kişinin yaşamakta olduğu bu büyük acı ve kederin yükü çok büyüktür çünkü trafik mağdurlarının büyük çoğunluğu gençtir ve ne yazık ki birçok çarpışma önlenebilir niteliktedir. Ayrıca trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve yaralanma olaylarında mağdurlara ve ailelerine verilen yanıtlar ve kazaya karşı uygulanan kararlar genellikle empatiden uzaktır, eksiktir ve kaza sonrasında oluşan yaşam/yaşam kalitesi kaybı karşısında oldukça yetersizdir. Bu özel anma günü, trafik mağdurlarının büyük ihtiyaç duyduğu bir konuda; yaşadıkları kayıp ve acıların kamuda tanınmasını ve kamu desteğinin sağlamasını amaçlamaktadır.” dedi.

KATLİAMIN BİR AN ÖNCE ÖNLENMESİ İÇİN…

Ayöz, “Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü, çarpışma nedeniyle gerçekleşen ölüm ve yaralanmaları engellemek için çalışan tüm kamu/devlet ve özel sektör görevlileri için de önemli bir araç haline gelmiştir. Çünkü trafik çarpışmalarının giderek artan sayısıyla oluşan tehlikenin boyutuna dikkat çekip, çarpışma nedenli ölüm ve yaralanmaların insan yaşamına büyük etkisini göstererek, bu katliamın bir an önce önlenmesi için duyulan acil ihtiyacı ifade etme olanağı tanımaktadır.” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN ANNEM VE TRAFİK MAĞDURLARI İÇİN KOŞTUM”

Trafik mağdur yakını Mahur Uğur Kazak ise, “Yaklaşık 6 ay önce annemi trafik kazasında kaybettim. Bugün ki maratonda da annem ve trafik mağdurları için koştum. Mesajımız umarım doğru yerlere gider. İnşallah trafikle ilgili yasalar mecliste ön plana çıkar ve trafik kazalarından dolayı mağdur olan kişilere dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve halkımızı bilinçlendirmek amacındayız. Umarım mesajlarımız doğru bir yere gider” diye konuştu.

Konuşmaların ardından trafik mağdurları ve dernekler parka sembolik fidanlar dikti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.