Telefoncular Sokağı Tahliye mi Ediliyor?

Telefoncular Sokağı Tahliye mi Ediliyor?

Şişli Osmanbey’de 1992 yılında açılan Teyyareci Fehmi Sokaktaki Kitapçılar Çarşısı, dönemin yerel seçimleri gerçekleştikten sonra terkedilmiş bir hal almıştı. Araç trafiğine kapatılan fakat daha sonra tekrar trafiğe açılan 200 metrelik sokak günümüzde Tel

 90’lı yıllarda kitapçıların çektiği aynı sıkıntıyı şimdilerde dükkân sahipleri çekiyor.

Osmanbey’deki kentsel dönüşüm projesi dahilinde, bu sokakta bulunan dükkanların tahliyesi isteniyor. Konuyla ilgili mahkeme devam ediyor. Ayrıca sokağın en büyük sorunlarından biri de, araç trafiğinin yayaları olumsuz etkilemesi.

 

 

KİMSE HİÇBİRŞEY BİLMİYOR

Süha Hamamcı- Nostalji Kültür

 

Buradaki süreç, belediye kiracısı olan dükkânlarla ilgili bir süreç. Osmanbey’de kentsel dönüşüm projesi çalışmalarıyla ilgili dükkânların boşaltılması isteniyor. Kişilere gelen tebligatlar var ama ne yapılacağı ile ilgili hiçbir fikri yok kimsenin. Burada kaç dükkan var bilmiyorum fakat çıkın gidin demek doğru değil. İnsanların işi gücü, yatırımı var burada. Fatma Girik zamanında araç geçişi yoktu ve sokak esnafının büyük çoğunluğu karşıydı. Daha sonra belediye dükkânlarının kiracısı olanlar dernek kurdular. Sokakla ilgili bir iyileştirme ve düzenleme yapmak istediler. Bu doğrultuda sokağın trafiğe kapanmasını istediler. İstemeyenler de vardı.

 

İNSANLAR BU SOKAKTAN NEFRET EDER

 

Bu sokağın dizaynı araç trafiğine göre değil yaya trafiğine göre düzenlenmiş. Yalnız mezarlığın araç giriş kapısı buradan, cenaze olduğunda buradan giriyor. Bu sokakta her hafta bir çığlık duyarız. Ya birine araba çarpmıştır, birinin ayağının üstünden geçmiştir ya da düşürmüştür. Böyle bir kaos ortamı var. Burada bir parça beraber hareket edilebilse iyi olur, maalesef bunu beceremiyoruz.

 

 

 

 

DERNEK KURDUM

 

İbrahim Güneş- Antik Nargile

 

Yazılar gönderildi. Ben katılamadım ama Sarıgül ile burada toplantı yapmışlar. Sekiz ay kira almayalım, sonra çıkın gidin denmiş. Fakat bunla ilgili yazılı herhangi birşey yok. Ben bu sokakta dernek kurdum ve bir sene başkanlığını yaptım, buradaki ağaçları diktirdim. Araç girmesin diye sokağın başına ve sonuna güvenlik koydum fakat esnafın kimi aidat vermedi, kimi az verdi kimi çok verdi. O nedenle dernek devam etmedi.

 

MAHMUTPAŞA GİBİ

 

Buranın yoğun olmasının bir nedeni de, Ergenekon Caddesi Ramada Otel’in oradan Şişli’ye dönüş olan yolu kapatmalarıdır. Şişli’ye gidebilmek için Nişantaşı Vali Konağı’nın oradan dolaşmak lazım. Şimdi işi bilen, bu sokaktan kestirmeden kaçıyor. Sabah 07.00’den akşam 18.00’ya kadar burası Mahmutpaşa gibi oluyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.