Tekin: ‘Beşiktaş’ta genel merkezin listesini Sarıgül delmişti’

Tekin: ‘Beşiktaş’ta genel merkezin listesini Sarıgül delmişti’

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin; Beşiktaş ilçe başkanının da istifasına neden olan Genel Merkez’in meclis listesinin yerine başka bir listenin verilmesinin altında Mustafa Sarıgül’ün olduğunu iddia ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SARIGÜL: ‘LİSTELER İÇİN TALEPLERİM KABUL EDİLMEDİ’  

Mustafa Sarıgül’ün yerel seçim sonrasında listeye müdahalesini ört pas etmek için CHP Genel Merkezi’nin İstanbul’un ilçelerindeki oluşacak meclis listesine kendisinin taleplerinin karşılamadığını söyledi. Yerel seçimlerden önce yapılan böylesi bir açıklamanın altında başka hesaplar yatmaktadır.

‘SARIGÜL SEÇİMLERDEN SONRAYA KILIF HAZIRLIYOR’

Sarıgül’ün bir televizyon programında yaptığı açıklamada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kabul ettiği ama Umut Oran ve ekibinin karşı çıktığı ve bir tek kişiyi dahi yazdırmadılar dediği liste ile ilgili yaptığı açıklamaların samimi ve doğru olmadığını düşünüyorum. Üstelik tam tersi olduğunu listelere ve çıkan olaylara baktığımızda daha net anlaşılacaktır. Bu da yerel seçimlerden sonrası alınacak mağlubiyeti buna bağlayacağının şimdiden yapılan bir çalışmanın belirtisi olduğunu düşünüyorum.

‘SARIGÜL’ÜN GEREKÇELERİ İLE UYGULAMASI FARKLI’

Sarıgül ‘Genel Merkeze Büyükşehirde kendisinin çalışabileceği mimar, mühendis, hukukçu, ekonomist, planlamacı gibi branşlarda isimlere ihtiyacım olacak demiştim ama buna rağmen kendisinin bir kişiyi bile yazmasına izin verilmedi’ demesinin doğru olmadığı örnekleriyle birlikte ortadadır.

‘ŞİŞLİ’DE OĞLU VE ŞOFÖRÜ LİSTEDE’

Sarıgül hiçbir dönem kendisine ait olan Şişli’de dahi bu saydığı niteliklerde bir meclis listesi oluşturmamıştır. Listede oluşan isimlerin tamamı; oğlu, oğlunun şoförü ve kendi yakın ilişkide olduğu isimlerden oluşmuştur.  

‘BEŞİKTAŞ MECLİSİNE SARIGÜL MÜDAHALE ETTİ’

Beşiktaş ilçe başkanının istifasına neden olan olayın altında da yine Mustafa Sarıgül vardır. Beşiktaş’ta Eyüp Birgün’ü 9’uncu sıradan 5’inci sıraya ve İstanbul’un birçok yerinden belediye başkanı yapmaya çalıştığı, oğlu Emir Sarıgül’ün ortağı olduğu iddia edilen Hüseyin Avni Sipahi'yi de yine Beşiktaş’tan 7’nci sıradan 4’üncü sıraya aldırtan yine Sarıgül’dür. Amacı Büyükşehir’de mecliste kendine yakın isimleri koyarak yarınlarda pazarlık gücünü artırmaktır.

‘SARIGÜL ŞİMDİDEN GENEL BAŞKANLIĞA START VERDİ’

Sarıgül kendisine yakın tüm isimleri hem de büyükşehirde olabilecek yerlerden meclise yerleştirmiştir. Sarıgül’ün bu açıklamaları da gösteriyor ki; yerel seçimlerden sonraki günah keçileri hazır demektir. Ayrıca da yerel seçimlerden sonra Sarıgül’ün iddia edilen genel başkanlık hazırlıklarına da şimdiden başladığının da göstergesidir. 

CHP GENEL MERKEZİN BEŞİKTAŞ LİSTESİ



SARIGÜL'ÜN DELMEK İSTEDİĞİ BEŞİKTAŞ MECLİS LİSTESİ


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.