Tekin Akmansoy son yolculuğuna uğurlandı

Tekin Akmansoy son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede kalp ve akciğer yetmezliği sonucu hayatını kaybeden 'Nuri Kantar' tiplemesiyle ünlenen sinema ve tiyatro oyuncusu Tekin Akmansoy kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Tekin Akmansoy için önce Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Ardından, Akmansoy'un cenazesi namaz için Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Burada, öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç, Sanatçı Mustafa Alabora, Atilla Saral, Orhan Gencebay, Gazeteci-Yazar Hıncal Uluç, Metin Uca ve çok sayıda kişi katıldı. Akmansoy, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sanatçının, milletin gönlünde yer tutmayı başarabildiğine dikkat çeken İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu “Sevilen ve takdir edilen bir sanatçıydı. Mekanı cennet olsun. Kederli ailesine de baş sağlığı diliyorum.” şeklinde konuştu.

Nuri Kantar tiplemesiyle ön plana çıkan Akmansoy’un güzelliğinin yüzüne yansıdığını aktaran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da “Kaynanalar dizisiyle gönlümüzde ayrı bir yere sahip olmuştur. Bu diziyle Türk aile yapısını da yansıtmaya çalışmıştır. Tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Akmansoy’un çok iyi bir sanatçı olduğunu ve çok kişiyi yetiştirdiğini belirten Atilla Saral, “Kaynanalar dizisiyle kendisinden çok şey öğrendik. İnşallah ahirette de huzur içinde yatar. 2013, uğursuz bir yıl oldu. Çok kişiyi kaybettik.”dedi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.