• BIST 97.726
  • Altın 145,622
  • Dolar 3,5781
  • Euro 4,0001
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Tatlıdan sonra ayran için!

Tatlıdan sonra ayran için!
Dişlerin çürümesini en fazla tatlılar etkiliyor. Bunu asgari dereceye düşürmek sizin elinizde..

Dişlerin çürümesini en fazla tatlılar etkiliyor. Uzmanlar, tatlılardan sonra süt ürünlerinin tüketilmesinin çürüğü engellediğini açıkladı. Meyve suları, kek, kurabiye, şekerleme, sütlü tatlılar, sert kıvamlı şekerler, karamel, gofret, çikolata ve muz gibi yiyeceklerin dişlerde çürük oluşturma riskini artırdığını söyleyen Acıbadem Hastanesi Dişhekimi Nihan Hızır, öğünlerden sonra ve ara öğünlerde çiklet çiğnemenin de çürük riskini azalttığını belirtti. Süt, ayran ve peynir tüketilmesinin, ağız ortamındaki tükürük içeriğindeki kalsiyum, flor ve fosfor ile çürüğe karşı doğal bir savunma sağladığını anlatan yetkililer, vücudun şeker ihtiyacının meyve ve sebze tüketerek karşılanmasını önerdi. Özdemir, Türkiye'de süt ve ayran tüketiminin yılda yüzde 15-25 seviyesinde olmasına karşın, çay ve kolalı içeceklerin tüketiminin yüzde 50'lerde olduğuna da dikkat çekti

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1998 Şişli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 212 213 32 05 | Haber Scripti: CM Bilişim