Tarih yazan Türk!

Tarih yazan Türk!

Yüksek atlamada rekor kıran Burcu Ayhan, havalarda uçuyor!

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar yüksek atlamada 1.92 metreyi geçerek finale kalan ve 23 yaş altı Türkiye rekorunu kıran Burcu Ayhan, ''İlk olmaktan çok mutluyum'' dedi.

Burcu, finale kalmasının ardından basına yaptığı açıklamada, ''Avrupa şampiyonasında bayanlarda tüm atlama branşlarında finale kalan ilk Türk atlet ben oldum. İlk olmaktan çok mutluyum. Herkese teşekkür ederim'' ifadelerini kullandı.

Pazar günü yapılacak finalde yarışacak en genç atlet olacağını belirten Burcu, ''Umarım finalde de iyi bir derece atlarım'' diye konuştu.

20 yaşındaki Burcu Ayhan, gelecekle ilgili planlarını ise şöyle anlattı:

''Antrenörüm Cüneyt Yüksel ile beraber adım adım hedefimize ilerliyoruz. Tabii ki hedefimiz olimpiyatlarda final yarışabilmek. Ve ilerleyen zamanlarda yaşım ilerledikçe kürsüye çıkmayı başarmak.''

Bugünkü seçmelerde 1.92 metre yükseliği geçmeyi başaran ve şampiyonada mücadele eden Türk Milli Takımı'nın sürprizini gerçekleştiren Burcu, 23 yaş altı Türkiye rekorunu kırarken, tüm atlama branşları içinde Avrupa Şampiyonası'nda finale çıkabilen ilk Türk atlet olarak tarihe geçti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.