Tarabya Özel Tıp Merkezi

Tarabya Özel Tıp Merkezi

Tarabya özel tıp merkezi Esha, sağlık kuruluşu olarak 1994 yılından itibaren hizmetlerini sürdürmektedir.

Tansiyon Hastalığının Belirtileri ve Tansiyon Düşürmek İçin Yapılması Gerekenler

Tarabya özel tıp merkezi Esha, sağlık kuruluşu olarak 1994 yılından itibaren hizmetlerini sürdürmektedir. Profesyonel sağlık ekibiyle hizmetlerini sürdüren Esha, hastalarına aile ortamı sunarak kaliteli ve güvenilir hizmetlerin en kalitelisini sergilemektedir!

İlerleyen hastalıklarda doktor ve hastane bulmada zorlanan kişiler teknoloji ve konforla donatılmış Tarabya özel tıp merkezi Esha sağlık kuruluşunu tercih edebilirler. Anlaşmalı tamamlayıcı ve özel sigorta firmalarıyla da hizmet sunan Esha geniş tıbbi birim üniteleriyle tüm tıp alanlarında kaliteli hizmet faaliyetlerini sürdürmektedir. Bunun yanı sıra Esha özel tıp merkezi web sitesinden de hastalıklar ve önlemleri için gerekli bilgileri sunarak sağlıklı bir toplumu hedeflemektedir.

Tansiyon Hastalığı
Tansiyon hastalığı ülkemizde hemen hemen üç kişinin birinde rastlanabilecek bir hastalıktır. Erken farkedilip teşhis konulmadığı  takdirde hastalığın ilerlemesi sonucunda büyük sağlık problemlerine yol açabilmektedir. Kan basıncının normalden fazla olması sonucunda yükselen tansiyon tedavi sürecinden geçmediği takdirde kalp yetmezliği, kalp büyümesi, damarlarda daralma, felç, körlük ve böbrek yetmezliği gibi tehlikeli sağlık problemlerini doğurabilmektedir.

Baş dönmesi, kalp ağrısı, kulak çınlaması, baş ağrısı, nefes darlanması, çift ve bulanık görme, burun kanamaları ve düzensiz kalp atışları tansiyon yüksekliği hastalığının belirtileri arasındadır.

esha backlink foto

Tansiyon Nasıl Düşer?

  • Tansiyonu yükselen kişilerin tansiyonunu düşürmesi için başlarını soğuk su ile yıkayabilirler. Soğuk su sinirleri uyararak tansiyonun düşmesini sağlar. Kendinizi iyi hissediyor ve kendinize güveniyorsanız duş almanızda fayda edecektir.
  • Halk arasında yaygın ve yararlı bir yöntem ise limon ile tansiyon düşürme yöntemidir. Bir bardağa limon sıkıp sulandırarak içerseniz tansiyonunuzun düşme olasılığı yüksektir.
  • Meyvelerde de tansiyonu düşüren gıdalar bulunmaktadır. Nar ve nar suyu tansiyonunuzun dengeli olmasını sağlamaktadır. Tansiyonunuzun yükseldiğini algıladığınız zaman nar veya nar suyu tüketebilirsiniz.
  • Kekik,  sarımsak, tuzsuz ayran ve yoğurt da tansiyonu düşüren gıdalar arasındadır. Kolay erişebileceğiniz gibi evinizde de yoğurt ile tuzsuz ayran yapabilmeniz mümkündür ancak tuzsuz olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Kekik ve sarımsak tüketerek de tansiyonunuzu düşürebilirsiniz.

Ay veya hafta içerisinde Tarabya özel tıp merkezi Esha ya başvurarak tansiyonunuzu ölçtürebilirsiniz ve gerekli birimler tarafından muayene olarak durumunuzu ölçtürebilirsiniz. Güler yüzlü ve kaliteli hizmeti ilke edinerek sürdürdüğü faaliyetleriyle sağlık kuruluşları arasında lider firmalar arasında bulunan Esha acil servis hizmetiylede 7 gün 24 saat hizmetinizdedir.
Daha detaylı bilgi için : www.esha.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.