Taksicilerin sorunları tartışıldı

Taksicilerin sorunları tartışıldı

İstanbul Taksiciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı, Mustafa Silahyürekli, taksici esnafının sorunlarının dile getirildiği toplantıya katıldı.

Her ay düzenlenen bilgilendirme toplantısında taksi esnafının sorunlarına yönelik çözüm önerileri geliştirildi. Taksici esnafının daha iyi verim vermesine yönelik yapılan değişim ve yeniliklere dair konuşulan gündemde taksi ve taksici sorunları tartışıldı.

 

LÜKS ARAÇ TAŞIMACILINA DİKKAT
Gündemi, lüks araçlarla yolcu taşımacılık, araçlara yaş sınırlaması, 5 yılda bir değişen araçların esnafa maliyeti, şoförler ve taksiciler arasındaki kıdem tazminatı sorunları, taksimetrenin duraktan açılmayıp yolcu kapısının önünden açılması konuları hakkında görüşüldü. Taksi esnafının yolcuya iyi hizmet vermesine yönelik Mustafa Silahyürekli tarafından ayda bir tekrarlanan bilgilendirme toplantısında taksici esnafının mali sorunlarına yönelik gündem maddelerine de yer verildi. Trafik sigortalarının prim ücretlerinin çok yüksek olması, taksilere korsan muamelesi yapılarak taksilerin bağlanmasına yönelik sorunlar tartışıldı.

Gündem başlıklarından bir diğeri ise taksilerde akbil uygulaması oldu. Son günlerde yürürlüğe girmesi planlanan araçlarda akbil uygulamasının gerçekleşmesinin getiri ve götürüleri masaya yatırıldı.

 

Toplantı sonunda sorun ve çözümlerin karara bağlanması için gerekli dosyalar ilgili makamlara gönderilmek üzerine karara bağlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.