Suna Süzer zengin çıktı

Suna Süzer zengin çıktı

Fakirlik belgesi alan Hasan Süzer'in nikahsız eşinin adli yardımı' kesildi.. Nedeni ise...

Hasan Süzer'in ölümünün ardından mirastan yoksun kalma davasıyla 1 milyon YTL isteyen, üstüne bir de fakirlik belgesi alan Suna Süzer'in 'adli yardımı' kesildi..

Pera Palas Oteli'nin eski sahibi Hasan Süzer'in ölümünden sonra, işadamının nikâhsız yaşadığı Suna Süzer'in açtığı bir milyon YTL'lik "mirastan yoksun kalma" davasında mahkeme, Suna Süzer'e verdiği adli yardımı kaldırdı. Suna Süzer, 1978'te tanıştığı 6 çocuklu Hasan Süzer'le 27 yıl birlikte yaşadı ve Aylin adında bir kızları oldu. Suna Süzer, kızıyla birlikte Pera Palas'ta yaşamaya başladı ve "Süzer" soyadını aldı. Hasan Süzer'in 2005'te ölümünün ardından Pera Plas Oteli'nin 45 yıllık üst kullanım hakkı, Süzer'in çocukları tarafından İhsan Kalkavan'a satıldı, Suna Süzer ve kızı Aylin Süzer de, otelden tahliye edildi. Suna Süzer ise, 120 milyon dolarlık mirasdan mahrum bırakıldığını ileri sürerek bir milyon YTL'lik "mirastan yoksun kalma" davası açtı.

ÇOCUKLAR İTİRAZ ETTİ
Suna Süzer'in muhtarlıktan aldığı fakirlik belgesini sunduğu mahkeme adli yardım talebini kabul etti. Fakat, Süzer'in çocukları geçen duruşmada bu duruma itiraz ederek, Suna Süzer'in çok sayıda şirketi bulunduğunu belirttiler. Ticaret Sicil Memurluğu ve Beyoğlu Vergi Dairesi'nden gelen yazılarda, Süzer'in 4-S Turizm, Seans Restorant, Nar Turizm, Kumtaş Ticaret gibi şirketlerin bazılarının ortağı olduğu bazılarında ise müdür olarak göründüğü bilgisi verildi. Mahkeme, Süzer'e verilen adli yardımı kaldırdı, gereken harcın yatırılmaması durumunda davanın düşeceğini belirtti. Suna Süzer'in, "mirastan yoksun kalma" davasını dayanak göstererek, Pera Palas Oteli'nin devrinin ve satışının iptali istemiyle açtığı davada, Hasan Süzer'in mirasına mümessil atanmıştı. Ancak, Süzer'in çocukları, mirasçıların adreslerinin belli olduğu gerekçesiyle mümessilin fonksiyonunun olmayacağını belirttiler.

Anıtlar Kurulu'ndan restorasyon onayı

Pera Palas Oteli'nin 45 yıllık üst kullanım hakkını İhsan Kalkavan'a ait Beşiktaş Denizcilik ve Yatırım AŞ'nin almasından sonra, Suna ve Aylin Süzer otelden tahliye edilmelerine itiraz ederek dava açtılar. Mahkeme anne kızın talebini reddetti. Suna Süzer ve kızı Aylin Süzer'in temyiz kararı Yargıtay'dan döndü. Bu karar üzerine, otelin restorasyonu için başvurulan Anıtlar Kurulu da gerekli izni verdi.

Sabah



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.