Stadyumla hastane yanyana olmaz endişesi

Stadyumla hastane yanyana olmaz endişesi

Seyrantepeliler şimdilerde çifte mutluluk yaşıyor. Yapımı devam eden stat ve Şişli Etfal’in buraya taşınacak olmasına sevinen bölge halkı bir yandan da ‘Stadın yanına hastane olur mu’ diyor. Ulaşım sorununu çözüldüğünü belirten mahalleli

111 yıllık geçmişiyle İstanbul’un en önemli hastalerinden biri olan Şişli Etfal yaklaşık üç yıl sonra yeni yerine taşınacak. Sağlık Bakanlığı, Seyrantepe’deki Galataray Stadı’nın doğu tarafına 600 yataklı dev bir hastane yapacak. TOKİ tarafından ihalesi gerçekleştirilen hastane için yetkili firmaya yer teslimi yapıldı. Bu günlerde zemin etüdlerinin yapıldığı hastane, 156 bin 746 metrekarelik bir alan üzerine üzerine kurulacak. 107 bin 300 metrekarelik kapalı alanı olacak olan hastane 7 bloktan oluşacak. Tüm branşların yer alacağı dev kompleksin üç yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. Şişli Etfal’in mevcut yeri ise Sağlık Bakanlığı’na ait. Eski binalar ya yeniden yapılacak ya da renovasyondan geçirilecek. Bakanlık, ilk kurulduğunda olduğu gibi Şişli Etfal’in çocuk hastanesi olarak devam etmesinden yana... 

ULAŞIM ŞİMDİDEN RAHATLADI

Mahalleliyi ikiye bölen bu gelişmeler üzerine Star İstanbul bölgeye gidip, halkın nabzını tuttu. Bir tarafta mahallenin gelişiminden duyulan sevinç; diğer tarafta beraberinde getireceklerinden duyulan kaygı vatandaşları tedirgin ediyor. Stat henüz yapım aşamasında olmasına rağmen, şimdiden ulaşım kolaylaştı. Eskiden mahalleden uzun aralıklarla geçen otobüsler şimdi sıklaştırıldı. Yol düzenlemeleri yapılmaya devam ediyor; stada rahat ulaşımı sağlayan viyadükler yapılıyor.

MAHALLELİ ENDİŞE İÇİNDE

Levent metro hattı Seyrantepe’ye bağlanıyor. Stadın açılmasıyla bölgenin  kalabalık bir mahalleye dönüşeceğinden endişe eden mahalleli, trafik ve gürültünün de beraberinde geleceğeni düşünüyor. Ayrıca büyük çabalar sonucu çözülen asayiş sıkıntısı mahalleliye göre tekrar baş gösterebilir. Çünkü her kesimden insanın buraya maçın heyecanıyla geleceği tahmin ediliyor. Gece geç saatlere kadar maç sonrası eğlencelerin olacağı ve kavgaların stat dışına taşınacağı endişesi var. Bununla birlikte stadın yanına yapılması planlanan hastanenin bu gürültüyü kaldırip kaldıramayacağı da ayrı bir sorun...

VİYADÜKLER YAPILDI

Seyrantepe Mahallesi Muhtarı Kemal Kılıç: Stat Seyrantepe’ye yarım yamalak katkıda bulunacak. Ulaşımın gelmesi, bunun için viyadüklerin, köprülerin yapılması, yolların düzeltilmesi büyük bir gelişmeyken; bunun yanı sıra kalabalık, gürültü, trafik ve asayiş sıkıntısı bizi endişelendiriyor. Mahallemizde yaşayan vatandaşların bir kısmı bu gelişmeleri olumlu karşılıyor. Bir kısmı da bu durumdan rahatsız. Stadın ses yalıtım sistemiyle inşa edildiği söyleniyor. Bu zaten düşünülmüştür. Ancak içeriden çıkan binlerce taraftarın gürültüsü nasıl engellenecek? Çünkü yanına bir hastane yapılması planlanıyor. 

HUZURUMUZ KAÇACAK

Barış Cem Arısoy: Stadın buraya yapılıyor olması kötü, çok trafik olacak. Maçlara her kesimden insan geliyor. Sakin bir mahallemiz var. Maç olduğu zaman bu kadar da sakin olmayacak. Özellikle derbi maçlarda çıkan kavgaları sürekli haberlerde görüyoruz. Bütün o kavgalar Seyrantepe’ye taşınacak. Burası eskisi kadar huzurlu olmayacak. Ayrıca stadın arkası büyük bir yeşil alan var. Bence orası da yok edilecek ve her yer binalarla dolacak.

GÜRÜLTÜ UYUTMAYACAK

Hakan Kuruçay: Maç zamanı Mecidiyeköy’ün tıkanıklığı buraya taşınacak. Maçlar genellikle 7’de başlıyor olsa da sabah saatlerinde kalabalık ve gürültü başlayacak. Bir de maç sonrası gecenin geç saatlerine kadar konvoylar, kornalar, kavgalar, gürültüler... Uyku uyuyamayacağız. Ayrıca stadyumun yanında hastane olması bence çok mantıksız. 

ULAŞIM RAHATLIYOR

Raşide Üçken: Burada önemli bir sorun olan ulaşım artık rahatlayacak. Eskiden buradan otobüsler uzun saat aralıklarıyla  geçiyordu. Sadece stadın inşaatı bile otobüs seferlerinin sıklaşmasını sağladı. Biz otobüslere muhtaçken metro inşaatına bile başlandı. Ayrıca stadyumun çevresi potansiyel bir iş imkanı oluşturacak. Bu sayede buradaki esnaflar rahatlayacak. Gelişmenin adımları atıldı.

STATLARDA SES YALITIMI VAR

Cenk Alper: Stadın buraya yapılması bir çok şeyi de beraberinde getiriyor. Özellikle hastanenin yapılması çok önemli. Acil durumlarda eskiden yaşadığımız sıkıntıları yaşamayacağız. Kendi imkanlarımızla rahatça hastaneye ulaşabileceğiz. Bazıları stat ve hastanenin yan yana olup olamayacağını tartışıyor. Ancak stad, ses yalıtım sistemine uygun olarak yapıldığı için dışarıya ses taşmayacak. Bu yüzden statla hastane yan yana olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.