Sporseverlerden Başkan'a mektup

Sporseverlerden Başkan'a mektup

Şişli Gazetesi’ni arayan, isimlerinin açıklanmasını istemeyen bir grup Halide Edip Adıvarlı sporseverin istek ve sitemlerini kamuoyu ile paylaşıyoruz.


Mahalle halkı çocuklarının düzgün spor yapmaları için defalarca kulüp yöneticilerine ve belediyeye başvuruda bulunduklarını ama sonuç alamadıklarını söylüyor. Vatandaşlar; “Bu yüzden sorunumuzun kamuoyuna sizin aracılığınız ile duyurulmasını istiyoruz” diyerek, gazetemize özel açıklamalarda bulundular. Ses kayıtları bizde gizli kalmak kaydı ile sporseverlerin düşüncelerini yayınlıyoruz.


 
“GENÇLERİMİZİN SPOR YAPMASI ENGELLENİYOR”

Bizler zamanında amatör sporculuk yaptık. O zamanlar para da kazanamadık. Şimdilerde de mahallemizde ne kadar genci kurtarabiliriz diye bakıyoruz. Fakat Halide Edip’te çok sorunumuz var. Gençlerimizin spor yapması belediye tarafından engelleniyor. 

“SOYUNMA ODALARI BİLE YOK”
Spor kulübü yöneticilerine ve belediyeye Halide Edip’teki sahayı büyütelim A takımı da burada oynasın diye defalarca talepte bulunduk. Çocuklarımızın soyunma ve giyinme odaları bile yok. Giyinme ve soyunma odalarının dahi olmadığı bir kulüp olabilir mi? Sizlerin de gördüğü gibi çocuklarımız bu alanda, PTT’nin giriş koridorunda, caddenin yanındaki muhtarlığın altında giyinip soyunuyorlar. Buradan da anlaşılacağı gibi mahallemizde çocuklarımızın spor yapmaları engelleniyor.    

“BELEDİYENİN UMURUNDA DEĞİLİZ”
Şişli Belediyesi Türkiye’nin sayılı belediyelerinden biri, ama umurunda değil. Bizim belediyemizin her yıl 350 trilyon geliri var. 10 yılda 3 katrilyon eder. Bunlar çocukları kampa götürmekle, insanlara Boğaz turu yaptırmakla olmaz. Ben soruyorum: 3 katrilyon borcu var belediyenin hala. Ama bu 3 kat trilyon bir iki kaldırım yapmakla bitmez. 3-5 tane elektrik direği yapmakla bitmez bu para. 

“ŞİŞLİ’DE SPORA DESTEK VERİLMİYOR”
355 bin kişinin yaşadığı bir ilçede, kaç tane kapalı spor salonu var? Kaç tane futbol sahası var? Spora önem verilse belki buradaki arkadaşlarımızın içerisinde birinin çocuğu Olimpiyat Şampiyonu olacak. Neden olmasın. Şampiyonları birileri mi tespit ediyor? Senin benim çocuklarımız arasından çıkmayacağı nereden belli. İşte spor kulüplerimize önem verilir ise buralardan önemli sporcular çıkabilir. Kulübün profesyonel hocaları bizim çocuklarımızı seçebilir, onları eğitebilir. Ayrıca neden sadece futbol olsun, diğer branşlarda olmalı. Ama daha Şişli’de futbol sahası yaptıramadık. Olimpiyat şampiyonlarını yetiştirecek imkânları nasıl bulacağız.

“SADECE SPOR ALANI İSTİYORUZ”
Daha önce çocuklarımız toprak sahada antrenman yapıyordu. Sonra yıktılar orayı. Şimdi bir başka yerde antrenman yapıyorlar. Biz belediyeden para pul istemiyoruz. Sadece spor yapacağımız alanlara müsaade edin, spor yapalım diyoruz. Belediye sadece sorumluluklarını yerine getirsin istiyoruz.

“NEDEN SAHA İSTİYORUZ?”
Niye profesyonel olmak istiyoruz? Çünkü profesyonel olabilirsek Bakanlıktan da destek alacağız. Şimdi amatörüz. Gücümüz geliyor, bir yerde tıkanıyor. Kar yağıyor, yağmur yağıyor. İnsanlar desteğini kullanıyor. Biz biniyoruz arabaya. Atıyorum iki saatliğine kiralamışız orayı. Burada 5’te toplanacaklar. Olabilirlerse 17.30 da orada olabilecekler ama olamıyorlar. Geç kalınca da bir saat antreman yapabiliyorlar. Kendi sahamız olsa, çocuk gelir 16.00’da ısınır. Antrenmanını yapar. Ondan sonra ekstra çalışmasını da yapar.

“YER YOK DENİLİYOR”
Kağıthane’de İSKİ borularının geçtiği imarı olmayan araziler var. Buralar kiralanabilir. 40 tane okul yaptı. Ya bunun altına genel atletizm çalıştıracak bir yer niye yapmadı? Biz bunu merak ediyoruz. Halkın bir ihtiyacı karşılanır, o da yok. Tesisleşmeden hiçbir şeyde başarılı olacağımızı düşünmüyoruz. Taşıma suyuyla değirmen dönmüyor. 

“AYAZAĞA STADI DA GİTTİ”
Şimdi Ayazağa ile Maslak da gidiyor. Ayazağa’na da saha yapmışlardı.  İki saha vardı onlarda gitti. Bir Feriköy kaldı şimdi. Kamera şakası gibi yani. 

“NEDEN DEĞER VERMİYOR?”
Bizim çocuklarımız neden Real Madrid’te oynamasın. Çok yetenekli çocuklarımız var. Ama ne yazık ki, üzülerek söylüyoruz ki tesisimiz yok. Kış geldi. Ne yapacağız biz kışın? Karda, tipide soyunma odası yok. 13 yaşındaki çocuklara nasıl gel çalış diyeceğiz? Küçük sahayı yapması lazım. Neden bu mahalleye değer verilmiyor? Biz başkanın bu sorunlara neden çözüm bulmadığını merak ediyoruz.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.