Halide edip kupadan elendi

Halide edip kupadan elendi

Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur maçında Halide Edip Adıvar ile Gaziosmanpaşaspor Sarıyer Çayırbaşı’nda karşılaştılar. İstanbul’u 3.Ligde temsil eden iki takımın karşılaşmasında kazanan taraf 3-1’lik skor ile Gaziosmanpaşaspor oldu.

Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur maçında Halide Edip Adıvar ile Gaziosmanpaşaspor Sarıyer Çayırbaşı’nda karşılaştılar. İstanbul’u 3.Ligde temsil eden iki takımın karşılaşmasında kazanan taraf 3-1’lik skor ile Gaziosmanpaşaspor oldu.

Vefa Stadındaki tadilat nedeniyle Sarıyer Çayırbaşı’na alınan maçta ev sahibi görünen Halide Edip Adıvar 24 yaş ortalaması bir kadro ile mücadele ederken, Gaziosmanpaşaspor’un yaş ortalaması ise 23 oldu.

Maça iyi başlayan Gaziosmanpaşaspor’un 5.dakikada İbrahim Eren ile kullandığı serbest vuruşta top üst direkten oyuna alanına geri gelirken, Halide Edip Adıvar daha sonra oyundan dengeyi kurdu ve ciddi pozisyonlara girmeye başladı.

Nitekim 16.dakikada sağ taraftan Uğur Öten’in yaptığı ortada kale sahası içinde kafayı vuran Ozan Aydın Şişli temsilcisini 1-0 öne geçirdi ve ilk 45 dakikada bu skorla sona erdi.

Devre arası iki takım taraftarının birbirlerine müdahale etmek istemesine emniyet güçleri engel olurken, Gaziosmanpaşaspor ikinci yarıya 2 değişiklik ile başladı.

İkinci yarıda da üstün oynayan ve gol pozisyonlarına giren taraf Halide Edip Adıvar’dı ancak sahanın en etkili oyuncularından Uğur Öten’in 61.dakikada 30 metre sürerek rakip ceza alanına kadar getirdiği topta pas vermek yerine kaleye şut çekmeyi tercih etmesi maçın gidişatını da değiştirdi. Bu pozisyonun hemen ardından ilk atakta Uğur Erk ile golü bulan Gaziosmanpaşaspor toparlandı ve 3 dakika sonra da oyuna sonradan giren Uğur Uğur ile 2-1 öne geçti.

Maçın 76.dakikasında sol taraftan Ömer Furkan’ın getirdiği topta Halide Edip Adıvar’ın savunmacısı Ömer Faruk Gaziosmanpaşaspor kalecisi Murat Sarı ile karşı, karşıya kaldı. Topu kaleciden kurtaran ve ardından yerde kalan futbolcu penaltı beklerken, maçın Hakemi kaleciye faul kararı verdi.

Müsabakanın 80.dakikasında kendi ceza alanının önünde topa eliyle müdahale ettiği gerekçesi ile sarı kart gören Gaziosmanpaşaspor’lu İbrahim Eren Akduman ikinci sarı kartı nedeniyle oyundan ihraç edilince konuk ekip sahada 10 kişi kaldı.

Maçın sonlarından beraberliği bulmak için ataklarını sıklaştıran Halide Edip Adıvar savunması hızlı bir atakta eksik yakalayan Gaziosmanpaşaspor 90+1.dakikada Emrah Akar ile 3.golü buldu ve Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur maçında tur atlayan takım oldu.

 

STAT: Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı
HAKEMLER: 
Müjdat Duman, Çağlar Yıldız, Serkan Ayan / Ömer Şivka
SAHA KOMİSERİ: 
Mehmet Osman Alev
HALİDE EDİP ADIVAR:
 İlyas Burak, Burak, Batukan, Celalettin, Alper (Tayfun dk 82), Uğur Öten (Ömer Furkan dk 63) , Hamit, Nazif (Hilmican dk 59), Ömer Faruk, Uğur Uygun, Ozan
YEDEKLER: 
Bülent, Gökhan, Doğukan, Ayhan Atalay, 
TEKNİK DİREKTÖR: 
Zeki Ersoy
GAZİOSMANPAŞA: 
Murat, Aykut, Uğur Erk, Armağan (Engin dk 46), Emrah, Fatih, Batuhan, Hüseyin Özgün (Ethem dk 75), Kadir Kaan (Uğur Uğur dk 46), İbrahim Eren, Deniz
YEDEKLER: 
Ender, Yiğit, Muhammet, Hüseyin Emre, 
TEKNİK DİREKTÖR:
 Enver Şen
SARI KARTLAR: Ömer Faruk (dk 73)/ Uğur Erk (dk 45), Uğur Uğur (dk 83)
KIRMIZI KART: İbrahim Eren Akduman (dk 80)
GOLLER: 
Ozan Aydın (dk 16) / Uğur Erk (dk 62), Uğur Uğur (dk 65), Emrah Akar (dk 90+1)






























Haber-Foto : Ali Kemal Demir
kaynak : yerelfutbol.org

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.