2014 Dünya Kupası analizi

2014 Dünya Kupası analizi

4 yılda bir gerçekleşen ve başlayana kadar sevindirip, bitmesine yakın üzen en büyük futbol organizasyonu olan Dünya Kupası'nın Brezilya ayağı başlamak üzere. Dünya'nın tüm kıtalarından 32 takımın mücadele edeceği bu turnuvada pek tabi Brezilya, Arjantin,

 Grup müsabakaları sonunda ilk 2 takımın 2. tura çıkacağı organizasyonda A grubundan Brezilya'nın, B grubundan İspanya ve Hollanda'nın; D grubundan İtalya ve Uruguay'ın; E grubundan Fransa ve İsviçre'nin;  F grubundan Arjantin'in; G grubundan Almanya ve Portekiz'in; H grubundan Belçika'nın üst tura çıkacağını düşünüyorum. C grubunun sürprize en açık grup olduğuna inanıyorum. 


Brezilya-Hırvatistan, İspanya-Hollanda, İtalya-İngiltere gibi dev karşılaşmalara gebe olan organizasyonda Kamerun, Bosna Hersek, ABD, Şili ve Fildişi gibi ülkelerin favori gösterilen ülkelere çelme takabileceği inancındayım.

Türkiye liglerinden birçok oyuncunun boy göstereceği organizasyonda Uruguay'da Muslera'yı; Hollanda'da Kuyt ve Sneijder'i; Fildişi'nde Drogba, Zokora ve Eboue'yi; Bosna Hersek'te Hajrovic'i ve daha birçok süper lig yıldızını seyredebileceğiz. Hava sıcaklıklarının Avrupa ve Asya kıtalarına nazaran daha yüksek olacağını düşünürsek; Güney Amerika kıtası ülkelerinin daha başarılı olacağı su götürmez bir gerçek.

Dünya Kupası maçları TRT den yayınlanacak ve genel olarak akşam 7 den gece 3 e kadar sürecek. 2002 yılında ki Japonya-Kore ortaklığı ile gerçekleşen Dünya Kupası'ndan sonra bu turnuvanın maç saatleri gayet uygun görünüyor. Türk seyircisi olarak akşamları oturup en azından 2 maç izleyebileceğiz.

Yarı final dörtlüsünün Brezilya-Almanya-Arjantin ve Hollanda olmasını bekliyorum. Son 3 büyük turnuvayı galip bitirerek kırılması çok zor bir rekora imza atan İspanya milli takımının bu organizasyonda -Barcelona gibi- başarılı olamayacağını düşünüyorum.

Herkesin olduğu gibi benim de gönlümde Brezilya - Arjantin finali var elbette. Dünya Kupası deyince akla gelen ilk isimler olan bu iki ülke milli takımlarının muhteşem yıldızlarının resitalinde bir final izlemek de sanırım harika olacak.

Bu turnuvada her şey tamam gibi görünse de eksik olan bir şey var elbette.Türk milli takımı! 32 takım arasında yer alamamak, başlamasına sayılı günler kala iyice üzüyor insanı. Umarım bundan sonra ki turnuvalarda yer almayı başarırız.

Keyifli seyirler diliyorum!



Olcay Şeker



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.