Sony Xperia modelleriyle ilgili iddiaları yalanladı

Sony Xperia modelleriyle ilgili iddiaları yalanladı

Teknoloji devlerinden biri olan Sony, Xperia serisi akıllı telefonları ile alakalı ortaya atılan iddiaları sert bir dille yalanladı. Sony, diğer Apple, Samsung ve Huawei'de olduğu gibi kendi işlemcilerini üreteceği söylenmişti.

Teknoloji devlerinden biri olan Sony, Xperia serisi akıllı telefonları ile alakalı ortaya atılan iddiaları sert bir dille yalanladı. Sony, diğer Apple, Samsung ve Huawei'de olduğu gibi kendi işlemcilerini üreteceği söylenmişti. Sony yaptığı açıklama bu iddiaları yalanladı.

Xperia serisi akıllı telefonlarla dikkat çeken Sony’nin ısınma sorunuyla sıkça gündeme gelmesinden sonra firma hakkında bir iddia ortaya atılmıştı. Bu iddiaya göre Sony’nin tıpkı Apple, Samsung ve Huawei gibi kendi işlemcilerini tasarlayacağı söylenmişti. Bu sayede firmanın daha performanslı modellerle karşımıza çıkabileceği iddia edilmişti. Ancak bu iddiaya yalanlama geldi.
 
Sony CEO’su Kazuo Hirai, firmanın kendi işlemcilerini üretmeyi planladığını yalanladı. Bununla birlikte firmanın akıllı telefon sektöründen çekilmeyi düşündüğü iddiaları da yalanlandı. Yani Sony, alıştığımız şekilde yoluna devam edecek. Ancak bu durum ilerde değişebilir.
 
2015 yılının üçüncü çeyreğine kadar 2.33 milyar dolar gelir elde eden firma bu rakamın 172 milyon dolarını zarar etmişti. Yani firmada şu sıralar bir karlılık yok. Ancak Xperia Z5 ile işler değişebilir. Çünkü bu rakamlara Xperia Z5 dahil değil. Eğer firma Xperia Z5 ailesi ile kar etmeye başlarsa, kendi işlemcisini tasarlama noktasında tekrar gündeme gelebilir.
 
Firmanın kendi işlemcisini tasarlamayı reddetmesi Sony telefonların kötü olacağı anlamına gelmiyor. Çünkü bu bir tercih meselesi. Ancak ciddi anlamda yatırım gerektiren bir operasyon. Bir akıllı telefon üretmekle, akıllı telefon işlemcisini özelleştirmek arasında ciddi farklılık var.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.