Sony hareket algılayıcı yeni oyun sistemini tanıttı

Sony hareket algılayıcı yeni oyun sistemini tanıttı

Nintendo'nun Wii ile öncüsü olduğu hareket algılama sistemli oyuns sistemi pazarında önceki gün Microsoft'un Kinect'i tanıtmasının ardında Japon Sony de, Playstation 3 için harekete duyarlı yeni sistemi "Move"u sundu.

Yeni oyun sistemi "Move" Avrupa pazarına 15 Eylülde, dört gün sonra da  ABD'de satışa çıkacak. Sony'nin Başkan Yardımcısı Peter Dille, Los Angeles'taki elektronik oyun  fuarı Electronic Entertainment Expo'nun (E3) açılışında düzenlediği basın  toplantısında, Playstation Move'un oyun düşkünleriyle ara sıra oyun oynayanlar  arasındaki uçurumu derinleştireceğine inandıklarını söyledi.

"Move" sistemi 50 dolara, atış oyunlarında kullanılacak daha küçük bir  aparat 30 ve joystick hareketlerini algılamaya yarayan "Eye" isimli kamera da 40  dolara satılacak. Tüm bu aparatlar ve bir oyunun bulunduğu paket de 100 dolara  piyasaya çıkacak. Konsolun da içinde bulunduğu paket de 400 dolara satılacak.

Yeni yonu sistemi için özel tasarlanan ilk PS 3 oyunları arasında  "Resident Evil 5 Gold Edition" ve "Tiger Woods PGA Tour 11" bulunuyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.