Sonunda Muradına Erdi!

Sonunda Muradına Erdi!

CHP Genel Başkanı ve Mustafa Sarıgül alana el ele geldiler.

    Yeniden CHP üyesi olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül parti üyelik kartını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı. Ankara'da düzenlenen törene binlerce kişi katılıyor. Kısa bir konuşma yapan Sarıgül, ''İstanbul'un anahtarını getireceğiz'' deerken, Kılıçdaroğlu da Türkiye Değişim Hareketi'nin üyelerini CHP'ye davet etti.
     Sarıgül'e parti üyelik kartı, CHP Genel Merkezi önünde düzenlenen törenle verildi. CHP Genel Merkezi'ndeki programda Sarıgül'e Türkiye Değişim Hareketi'ne (TDH) mensup destekçileri de eşlik etti.
     Sarıgül, CHP önünde bekleyen kalabalıkla ilgili olarak ''TDH hareketi olarak 40 bin kişi örgütlü olarak buraya geldik. Ankara'dan gelecek CHP'li kardeşlerimiz hariç'' dedi. Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde binlerce kişilik kalabalık bir grup Sarıgül'e kartının verildiği töreni izledi. Organizasyonla ilgili her şeyin kusursuz olması gerektiğini hatırlatan Sarıgül, otobüsle Genel Merkez'e gitti.

Sarıgül, Genel Merkez'e yaklaştığında 'Ölesiye özledim seni' ve Genel Merkez'e ulaştığında ise 'Gücüne güç katmaya geldik' çalındı.

Adnan Kessahneye geldiği anda düştü

       Tören sırasında ise talihsiz bir olay yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül ve parti yöneticilerinin sahneye çıktığı sırada CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin yere düştü. Kemal Kılıçdaroğlu ile el ele tutuşan Keskin, merdivenlerden çıktığı sırada ayağı takılarak sahnede düştü. Keskin Kılıçdaroğlu ve sahnedekilerin yardımıyla ayağa kalktı.

"Başı açık olan da kapalı olan da bizim"
       Sarıgül kartını almadan önce yalnızca 4 dakika konuştu. Sarıgül'ün konuşmasından başlıklar şunlar:

 -Barış için, özgürlük için, demokrasi için, Türkiye'mizin her noktasından bu güzel günü onurlandıran tüm vatandaşlarımızı, sayın Genel B
aşkanımız Kılıçdaroğlu ile birlikte sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

- Bu büyük buluşmaya hepiniz hoşgeldiniz, şeref verdiniz.
- Yıllardan beri genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu genel başkan olduğu gün Türkiye Değişim hareketinin tüm gücünü o esen rüzgarın arkasına veren, o günden beri ötekisi olmayan bir Türkiye için mücadele veren Türkiye Değişim Hareketli arkadaşlarım, hoşgeldiniz.
- Gün birlik günü, gün beraberlik günü, gün el ele kol kola omuz omuza olma günü.
- Mustafa Sarıgül İnönü'lerin terbiyesinden geliyor.
- Başkanımızı Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte diyoruz ki Ramazan ayı da bizi muharrem ayı da bizim. Başı açık olan kardeşimiz de bizim başı kapalı olan da bizim.
- Yarın 10 Kasım. Atamız mekanında huzurlu olarak istirahatını yapsın. Buradan Birinci genel başkanımıza şu sözü veriyoruz: Artık muhalefette son günlerimizi geçiriyoruz. İstanbul'un anahtarını genel başkanımıza getireceğiz.

- İnşallah bugünden sonra el ele, kol kola omuz omuza olacağız. Yolumuz açık olsun, ışığımız bol olsun.

 Sarıgül'e pari üyelik kartı verildi
      Ardından Sarıgül'e kartını veren Kılıçdaroğlu da bir konuşma yaptı. CHP Genel Başkanı konuşmasında şunlara değindi:

- Tek hedefimiz halkın çıkarlarını savunmak. Tek amacımız haramilerin saltanatına son vermek.
- Sizin söylediğiniz gibi el ele kol kola omuz omuza iktidara yürüyeceğiz.
- Biz siyaseti halka adanmışlık olarak biliriz. Biz siyaseti halkın çıkarlarını savunmak için yaparız.
 - El ele omuz omuza olmak, bu onurlu mücadeleye katkı sağlamak için Ankara'ya geldiniz. Beraber olacağız, beraber yürüyeceğiz.
 - Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Her sabah gazeteleri yurttaşlarımız kaygıyla ellerine alıyor. İşsizlik var, yoksulluk var, yolsuzluk var. İktidar yurttaşlarını unutmuş otoriter bir rejim peşinde. O yüzden bizlere düşen bir görev var, Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak.

CHP'de çok büyük değişiklikler oldu
1- Eskiden genel başkan seçilirken herkesin genel başkanın önünde imza atması gerekiyordu.

2- Yüzde 33 cinsiyet kotası getirdi. Kadın kardeşlerimiz daha fazla siyasete girecek dedim

3- Yüzde 10 gençlik kotası getirdik. Siyasette gençlerin önünü açmak zorundayız.

4- Diyorlardı ki siz Sivas'ın ötesine geçemiyorsunuz, bugün CHP değil doğu ABD'den Çin'e kadar her tarafa gidiyor.

- Türkiye Değişim Hareketi’nin Ankara'ya gelişi gücümüzü pekiştirecek, halka bir umut verecektir.
- Biz halkın değerlerine inanırız. Başı açık, başı kapalı bizim için hiç önemli değil. Kadın erkek bizim için önemli değil. Birey bireydir ve Allah'ın yarattığı en önemli varlıktır ve hepsinin başımızın üzerinde yeri vardır.
- Siyaseti artık halk için yapacağız. Küçük olsun benim olsun dönemi bitmiştir. Büyük olsun, Türkiye'nin olsun diyoruz artık.
- CHP'li olmak kolay bir iş değildir. CHP'li olmak demek halk için çalışmak demektir. CHP'li olmak devrimci olmak demektir.
- Bölünme lüksümüz yok. Kadın üzerinden siyaset yapıyorlar. Bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum. Size seçme ve seçilme hakkını veren parti CHP'dir. Gelin yeniden oy verin, CHP'yi değiştirin. Sizin üzerinizden siyaset yapanlara prim vermeyin. Beraber olacağız, birlikte olacağız, güçlü olacağız. Çünkü Türkiye'nin güçlü bir iktidara ihtiyacı var.
- Türkiye için güzel bir gün. İnsanlar için güzel bir gün. Umudumuzu yeniden yeşertme günüdür. Omuz omuza mücadelede verme günüdür. Bunu yaptığımız zaman Türkiye'yi çağdaşlığa taşıyacağız. Hedef, örgütlü toplum olmak, örgütlenmek.
- Umudumuz olan gençler, Gezi olaylarıyla olağanüstü bir gelişmenin altına imza attınız. Gençler bir tarih yazdılar. Özgürlük ve demokrasi söylemini tüm dünyaya duyurdular; bir kişi hariç. Bir kişi hariç. Birinin lütfettiği kadar değil, hakkımız olan özgürlüğü istiyoruz dedi o gençler. Gençlere şunu söylüyorum: Korkmayın çekinmeyin, artık daha güçlü bir CHP var.
- İstanbul'u siz çok iyi biliyorsunuz. Ranta kurban edilen İstanbul’u biliyorsunuz. Sultanahmet’i bile ranta kurban ettiler. İstanbul'u yeniden ayağa kaldıracak olan biziz.
- Göreceksiniz İstanbullular günde iki buçuk saati trafikte geçirmeyecek. Her İstanbullunun çatık kaşla değil güler yüzle sokağa çıktığını göreceksiniz. Çünkü bizim yüreğimizde insan sevgisi var. Çünkü biz cebimizi değil kentimizi düşünüyoruz.
- Otoriter bir yapının adım adım geldiğini biliyoruz. Sadece biz değil bütün dünya bunun farkında. Nereye giderse gitsin önüne biri çıkıyor. Bunu Gezi'deki gençler yaptılar. O yüzden onlara minnet borçludur. O yüzden gençler bizim umudumuz ve barışın güvencesidir diyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.