Son 10 Yılın En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

Son 10 Yılın En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

Bilim kurgu filmlerinde büyük bir artışın görüldüğü son 10 yıl içinde, en çok izlenen ve en yüksek puan alan filmleri gözden geçirdik

Bilim kurgu filmlerinde büyük bir artışın görüldüğü son 10 yıl içinde, en çok izlenen ve en yüksek puan alan filmleri gözden geçirdik ve son 10 yılın en iyi bilim kurgu filmlerilistesini hazırladık. Filmler, Neokur veIMDB puanları göz önünde bulundurularak sıralanmıştır. Bilim kurgu hayranıysanız bu 10 filmi mutlaka izlemelisiniz. İyi seyirler.

  1. Başlangıç / Inception (2010)

2010 yılında vizyona giren ve IMDB puanı 8.8 olan Inception için son 10 yılın en iyi bilim kurgu filmi diyebiliriz. Filmin ana karakteri DomCobb, rüya görme sırasında bilinçaltında oluşan sırlara ulaşıp onları çalabilen bir adamdır. Bu yeteneği onu, kurumsal bir casusa dönüştürecektir.

 

  1. Yıldızlararası / Interstellar (2014)

Dünya'da yaşam gün geçtikçe imkanzsız hale gelmektedir. Bir grup astronot, uzayda bulunan bir solucandeliğini kullanarak insan ırkının devamını sağlayabilmek için yaşanabilir yeni bir gezegen bulma umuduyla tehlikeli bir göreve çıkarlar.

 

  1. Star Wars: Güç Uyanıyor / Star Wars: The Force Awakens (2015)

18 Aralık 2015'te gösterime giren epik bilim-kurgu uzay filmi olan Star Wars: Güç Uyanıyor, seriye yeni katılan Rey ve Finn karakterlerinin çevresinde şekilleniyor. İlk Düzen'den kaçan Finn, Rey, Han Solo, Leia Organa ve Asi Birliği'yle birlikte Kylo Ren ve İlk Düzen ise savaşıyor.

 

  1. Yenilmezler / TheAvengers (2012)

2012 yılının vizyondaki filmlerinden biri olan TheAvengers’ta dünyanın en güçlü süper kahramanları bir araya geliyor. Bu kahramanlar, birlik olmak ve Loki'ye karşı beraber mücadele etmek zorundadır. Yenilmezler ile Loki'nin yaratık ordusu arasında müthiş bir savaş yaşanacaktır.

 

  1. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı / CaptainAmerica: CivilWar (2016)

Bir yasa tasarısı yüzünden süper kahramanlar arasında görüş ayrılığı oluşur. Bu tasarıya göre, süper kahramanların bir otorite tarafından kontrol edilmesi planlanmaktadır. Yasa tasarısını destekleyen kahramanlarla desteklemeyen kahramanlar arasında mücadele başlar.

 

  1. Yasak Bölge 9 / District 9 (2009)

2009 yılının vizyon filmlerinden olan District 9, ilginç konusu sayesinde büyük bir izleyici kitlesine ulaştı. Film 1982 yılında hayatta kalmayı başaran son uzaylıların dünyaya sığınmalarını ele alıyor.

 

  1. Marslı / TheMartian (2015)

Andy Weir’in çok satan romanından uyarlanan ve 2015’in vizyondaki filmlerinden olan TheMartian, Mars görevi sırasında çıkan sorun sonucunda öldü sanılıp gezegende terkedilen Mark Watney'nin hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

 

 

  1. ExMachina (2015)

ExMachina, birçok bilim kurgu filminin aksine aksiyondan kaçınan, durağan ilerleyen fakat asla sıkmayan ilginç bir kurguya sahip. Filmde, Ava adındaki bir robotun şaşırtıcı zekasına tanık olacak ve yapay zekanın neler yapabileceğini izleyeceksiniz.

 

  1. Avatar (2009)

Fantastik ve bilim kurgu öğelerini bir araya getiren Avatar, 2009 yılında vizyona girdiğinde büyük bir kitle tarafından sevilerek izlendi. Konusu ise şöyle; sakat bir asker Pandora adlı bir gezegene gönderilmesinin ardından gizli görevi ve aldığı emirler ile yerel halk ve bu dünyaya duyduğu sevgi arasında kalır.

 

  1. Star Trek Sonsuzluk / Star Trek Beyond (2016)

Star Trek serisinin 13. filmi olan Star TrekSonsuzluk’ta Atılgan gemisinin uzun yolculuğu devam ediyor. Geminin mürettebatı yeni bir maceraya atıldıkları sırada ıssız bir bölgeye girerler ve burada gizemli ve güçlü bir düşmanla karşılaşırlar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum