Sarıgül’ün  genel başkanlık planları

Sarıgül’ün genel başkanlık planları

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Mustafa Sarıgül'ün CHP'nin başına geçebilmek için A ve B planları yaptığı iddia edildi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesi partide kriz yaratmış ve eğer başarısız olunursa Kemal Kılıçdardaroğlu'nun muhalifler tarafından koltuğundan indirileceği iddia edilmişti.

Akşam gazetesi yazarı Murat Keltiklioğlu, daha önce Deniz Baykal'la genel başkanlık yarışına giren Mustafa Sarıgül'ün CHP'nin başına geçmek için harekete geçtiğini öne sürdü.

SARIGÜL NE OLACAK?
"30 Mart seçimleri öncesi Pensilvanya destekli Mustafa Sarıgül projesini yazdığımızda kimse buna ihtimal vermiyordu. Zaman bizi haklı çıkardı ve Sarıgül CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak karşımıza çıktı" diyen Murat Keltiklioğlu, Sarıgül projesinin 30 Mart seçimlerinde tutmaması üzerine ‘Şimdi ne olacak?’ sorusunun gündeme geldiğini yazdı.

"Sarıgül, bu yenilgi sonrası sessiz mi kalacaktı?" diye soran Kelkitlioğlu, şöyle devam etti:

SARIGÜL İSTEDİĞİ ORTAMI YAKALADI
Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’de, Sarıgül’ün bundan sonra atacağı adımlar nelerdi?
Yerel seçim hezimetinin ardından 3.5 ay geçmesine rağmen Sarıgül’ün bu derin sessizliği neyin delaletiydi?
Ve zaman geldi, CHP ile MHP 10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimleri için ‘çatı aday’ adı altında Ekmeleddin İhsanoğlu ismini açıkladı.

 

Sarıgül istediği ortamı yakaladı!

SÜREKLİ ANKARA'YA GİDİYOR

İhsanoğlu’nun doğru bir isim olmadığı kanaatini taşıyan ve Başbakan Erdoğan karşısında yenilgiye uğrayacağını düşünen Sarıgül, A ve B planlarını hazırladı. Kendisine yakın isimlerle toplantılara başlayan Sarıgül’ün bu planlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bu kez merkez üs İstanbul Beykoz Konakları değil, Ankara’daki Angora Evleri. Sarıgül’ün burada iki evi var. Birini ofis olarak kullanıyor. Genelde salı günleri Ankara’ya giderek görüşmelerini burada yapıyor.
Sarıgül bir yandan görüşmelerini yaparken, bir yandan da CHP içindeki dengeleri gözetme açısından zaman zaman Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüyor.

A VE B PLANI VAR

Gelelim Sarıgül’ün A planına!
Eğer Başbakan Erdoğan ilk turda seçilirse, Sarıgül de CHP Genel Başkanlığı’na oynayacak. Parti içindeki İhsanoğlu rahatsızlığından da faydalanacak Sarıgül, 10 Ağustos sonrası Kılıçdaroğlu’nun hiçbir şansının olmadığını düşünüyor.

ERDOĞAN İLK TURDA SEÇİLMEZSE..
Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa, Kılıçdaroğlu’nun bir şekilde “Başbakan Erdoğan’ı birinci turda seçtirmemesinin başarı olarak kabul edileceği” düşüncesiyle genel başkanlık hedefinden vazgeçecek ve bütün planlarını, kasım ayında olabileceğini öngördüğü erken seçime göre yapacak.

PENSİLVANYA'NIN PARTİSİNE GEÇECEK
Sarıgül ya yeni parti kuracak ya da Pensilvanya destekli kurulduğu iddia edilen, kurucu başkanlığını Abdurrahim Karslı’nın yaptığı Merkez Parti’yi satın alacak.
Sarıgül’ün, oluşturduğu A ve B planlarını hayata geçirebilmek amacıyla Türk siyasetinin çok yakından tanıdığı isimlerle dirsek temasında olduğu söyleniyor.
Zamanı geldiğinde bu isimleri de bu köşede tek tek okuyacaksınız!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.