Mustafa Sarıgül: ‘Görevim CHP’nin bayrağını Ankara’nın burçlarına dikmek’

Mustafa Sarıgül: ‘Görevim CHP’nin bayrağını Ankara’nın burçlarına dikmek’

Milletvekilliği seçimlerinin yaklaşmasıyla Mustafa Sarıgül tekrar sahalara indi. Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'u ziyaret eden CHP'li Mustafa Sarıgül, yaptığı açıklamada bu saatten sonra iki görevi olduğunu belirtti.

BU SAATTEN SONRA İKİ GÖREVİM VAR

Sarıgül "Birincisi ulusal bayrağımızı Almanya, İngiltere ve Fransa'nın önüne çekmek, ikinci görevim ise CHP'nin bayrağını Ankara'nın burçlarına dikmek, bunu gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım, bunu yapmaya Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte devam edeceğim."

‘ÇATI ADAYA KARŞIYIM’

Çatı aday fikrini şahsi olarak doğru bulmadığını belirten Sarıgül şunları söyledi: 

'Ancak sayın genel başkanımız ve partimin görüşüne saygılıyım bu doğrultuda çalışmamızı yapacağım. Bütün demokratik ülkelerde ilk turda her parti kendi adayın gösterir, ikinci turda zaten çatı adayı oluşur, ortak aday zaten ortada kalır. Biz CHP olarak ve diğer partilerde kendi adaylarını göstermeli, ama Cumhurbaşkanı adayı olan adaylarımız konuşmalarında nezaketi, zerafeti, devlet adamlığını ve her siyasi partiyi kapsayan görüş ve düşüncelerini anlatır ikinci turda çatı aday kendiliğinden oluşur.'

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.