İşte Sarıgül'ün seçim vaatleri

İşte Sarıgül'ün seçim vaatleri

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için resmen adaylık başvurusu yapacak.

     Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na bugün saat 13.00'te giderek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı dilekçesini teslim edecek.
     Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, başvuru öncesi Habertürk'e açıklamalarda bulundu. CHP'den İstanbul Büyükşehir aday adaylığını bugün resmen ilan edecek olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 'İstanbul'da değişimin zamanı geldi. Bazıları süslü laflar eder, bazıları hizmet eder, ben hizmet için varım. Tarih, beni CHP'den göreve çağırıyor' dedi.

20 YILDIR AYNI ANLAYIŞ VAR
Mustafa Sarıgül'ün açıklamasının satır başları;

      İstanbul'da 20 yıldır aynı anlayış var. Yorgunlar, heyecanları azaldı. 20 yıl uzun bir zaman. Biz iyiye iyi deriz eleştirmeyiz ama sorunlar çözülmüş değil.

TRAFİK İLE İLGİLİ PROJELERİMİZ
      Berlin'den İstanbul'a 2 saat 35 dakikada gelen bir vatandaş, Yeşilköy Havaalanı'ndan Sultanbeyli'ye ya da Anadolu yakasında bir semte 3 saatte gidebiliyor. Yani Yeşilköy, Berlin ve İsviçre'den daha uzak Sultanbeyli'ye. Seçim sürecinde trafikle ilgili projelerimizi tek tek açıklayacağız.

CHP'DEN BENİ GÖREVE ÇAĞIRIYORLAR
      İstanbul'da ben döneminin bitmesi, biz döneminin başlaması lazım. Katılımcı, yurttaşlarımızla beraber olan, hiçbir siyasi parti ayırımı yapmayan, bilim adamları, üniversitelerden, kanaat önderlerinden destek olan bir yönetim felsefesi hayata geçirilecek. Önemli, yapılması gereken kent projeleri mutlaka toplumsal destek alındıktan sonra hayata geçirilecek. Bütün bunları çözmek için tarih CHP'den beni göreve çağırıyor.

ŞİŞLİ MODELİ İSTANBUL MODELİ OLACAK
      Bazıları süslü laflar eder, bazıları hizmet için vardır. Ben hizmet için varım. Yerel yönetimlerdeki Şişli Modeli'ni inşallah İstanbul Modeli yapacağız. O modelde bölge, mezhep, dil, din, kültür farkı yok. O modelde camiler de, cemevleri de, kiliseler, sinagoglar da bizim. O modelde bize gelen vatandaşa, nerelisin, hangi siyasi partiye oy verdin diye sormayız, size nasıl yardımcı oluruz diye sorarız.

MUHAFAZAKAR İLÇELERDE NASIL OY ALACAK?
      Benim en güçlü olduğum yerler oralar. Çünkü insanlar biliyorlar ki Sarıgül, inançlara saygılı laikliği savundu ve herkesin inancına saygı gösterdi. O yurttaşlarım benim yaptığım hizmetleri çok çok iyi biliyorlar. Önemli ölçüde destek alacağımı düşünüyorum.

RABBİM VE ATATÜRK KELİMESİ
      Ben inançlı bir ailenin çocuğuyum. Ancak inançlar Allah'a ulaşma yoludur, iktidara ulaşma yolu değildir. Benim felsefemde camilerimize de, cem evlerine de girerken siyasi parti rozetlerini çıkarmalı, oraya gönül bahçesi olarak girilmeli. Atatürk de benim kırmızı çizgimdir. Onunla gurur duymalıyız. Varlığımızı ona borçluyuz. Yani ne rabbimden ne de Atatürk'ten vazgeçerim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.