ŞİŞLİ’YE YEŞİL ALAN KAZANDIRILMALI

ŞİŞLİ’YE YEŞİL ALAN KAZANDIRILMALI

Yeni bütçe döneminde plan gereği yeşil alanda da kalan işgal edilen alanların temizlenmesi ve yeşil alan olarak halkın hizmetine sunulması, bununla birlikte kente yeni yeşil alanlar kazandırılması yönündeki önerimizin dikkate alınmasını istiyoruz.

CHP Meclis Üyesi Muharrem Çatalkaya;

Park ve bahçeler için ayrılan bütçeyi eleştirirken, “Park ve bahçeler için ayrılan bütçe kalemi toplam bütçe içinde çok düşük bir oranı içermektedir. 2011 bütçesinde ayrılan payın altında bir pay ayrılmıştır. Bütçenin düşük olmasının iki nedeni olabilir. Kentin içindeki yeşil alanların park ve bahçeler için yetersiz olması ve bununla birlikte mevcut alanlara bütçe döneminde yeni alanlar eklenmeyecek olmasıdır. Yeni bütçe döneminde plan gereği yeşil alanda da kalan işgal edilen alanların temizlenmesi ve yeşil alan olarak halkın hizmetine sunulması, bununla birlikte kente yeni yeşil alanlar kazandırılması yönündeki önerimizin dikkate alınmasını istiyoruz.

DEPREM VE DOĞAL AFETLERE BÜTÇE AZ

Ayrıca deprem ve doğal afetler ilgili olarak, özellikle olası İstanbul depremi ve iklim değişikliği ile birlikte hemen her gün yaşanan afetler öncesinde alınan önlemler, deprem anında ve sonrasında erken uyarı, müdahale ve kurtarma çalışmaları için ayrılan bütçenin yetersiz olduğu ve yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

HER MAHALLEYE BİR ATÖLYE

Her mahallede eğitici sanat atölyelerinin kurulması ve bu konuda özellikle gençleri, kadınları teşvik edecek ödüller, sergiler ve benzeri aktiviteler ile dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik çalışmaların daha da önemsenerek önümüzdeki bütçe döneminde pay ayrılmasını öneriyoruz.

TAPU SORUNUNA ÇÖZÜM

2012 bütçesinde Şişli’de tapu sorunu olan mahallelerde tapulandırma çalışmalarının başlanması konusunda yeterince pay ayrılmadığını görmekteyiz. Yine otopark yatırımlarının sadece belirli mahallelerde sınırlı kalmamalı, her mahallede otopark yatırımları hızla projelendirilmeli ve hayata geçmesi için bütçeden daha fazla ödenekler ayrılmalıdır diyerek Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak bütçeye olumlu oy vereceğimizi belirtir, bütçenin hayırlı olmasını temenni ederiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.