Şişli'nin muhtarına İnönü değil Sarıgül sahip çıktı

Şişli'nin muhtarına İnönü değil Sarıgül sahip çıktı

Şişli Belediyesi Mayıs Ayı toplantısında Şişli’nin 19 Mayıs Mahalle Muhtarı Mehmet Akif Dursun’a mecliste yer verilmeyince Emir Sarıgül müdahale etti.

Mehmet Akif Dursun meclis toplantısında Hayri İnönü’ye seslenerek ‘Başkanım Şişli’nin mahalle muhtarıyım bana kasıtlı olarak yer verilmiyor’ diye tepkisini dile getirdi. Ona rağmen yer verilmeyince Emir Sarıgül müdahale etti.

"HAYRİ BAŞKAN DUYARSIZ KALDI"

19 Mayıs Mahalle Muhtarı Mehmet Akif Dursun; Şişli'de önceden muhtarlar el üstünde tutuluyordu. Ben orada seçilmiş ve 19 Mayıs Mahallesi'ni temsil ediyorum. Buradaki mesele oturma ve yer bulma meselesi değil. Bir mahalle muhtarı olarak bana yer vermeyen bir zihniyetin mahallesine hizmet noktasında da aynı muamele ve duyarsızşıklarla karşı karşıya kalma meselesidir. Bana gösterilen tavır ve davranışın 19 Mayıs Mahallemize yansıma meselesidir. İlk önce sessiz bir şekilde bekledim. Belediye Başkanımız ile göz göze geldim. Bekledim ki bana bir yer gösterilsin. Ama bir baktım ki orada oturanlar halk değil, tamamına yakını belediye personeli. Bunun üzerine Hayri Başkana bir mahalle muhtarı olarak bu muameleyi hak etmediğimi ifade etme ihtiyacı duydum. Ama Başkan duyarsız kaldı. Emir Sarıgül bir meclis üyesi olarak müdahale edince bana zar zor yer vermek zorunda kaldılar. 

BELEDİYE PERSONELİ OTURTULUYOR
Emir Sarıgül meclis salonuna belediye personelinin oturtulduğunu Şişli’nin bir mahalle muhtarına kasıtlı olarak neden yer verilmediğini dile getirince muhtara hemen yer bulundu. Bu meclis belediye personelinin oturma yeri değil nasıl olur da halka mecliste yer verilmez diye uyarınca personellerinden biri kalktı ve muhtara yer verildi.
Şişli Belediye meclis toplantılarında yıllardır muhtarlar ve sivil toplum kuruluşların başkanları her zaman mecliste el üstünde tutulurken şimdi bu olayların yaşanması tepkilere neden oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum