Şişlililer Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı

Şişlililer Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı

Şişliler, Harbiye Askeri Müze önünde başlayan Cumhuriyet yürüyüşü sonrasında Sertap Erener halk konseri verdi. Vatandaşlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı

Şişlilerin, Harbiye Askeri Müze önünde başlayan Cumhuriyet yürüyüşü Şişli’de bir AVM önünde son buldu. Yürüyüş sonunda Sertap Erener konseri ile devam eden gecede Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de konuşma yaptı.

HAYRİ İNÖNÜ: “CUMHURİYET ÖZGÜRLÜKTÜR”

Hayri İnönü, yürüyüşe katılan yurttaşları selamlayıp, hoş geldiniz dedikten sonra konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin 92. yılını büyük onur ve kıvançla kutluyoruz. Şunu belirtmeliyim ki cumhuriyetimizin 92. Yılını Şişlide kutlamak bir onur, ayrı bir heyecan, mutluluktur. Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ateşi yakmak için çıktığı bu yerde onun bağımsız, çağdaş, özgür Türkiye Cumhuriyeti’ne olan inancını hissederek daha gurur verici bir duygudur. Biliyoruz ki cumhuriyet Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği çağdaş, uygarlık mücadelesi yolunda mücadele etmektedir. Cumhuriyet laik, sosyal ve hukuk devletine sahip çıkmaktadır. Cumhuriyet özgürlüktür. Cumhuriyet temel hak ve özgürlüklerimizden taviz vermemektir. Cumhuriyet özgür ve bağımsız bireyler yaratmaktır. Cumhuriyet akıldır, bilimdir. Cumhuriyet birlikte yaşama arzumuzu güçlü tutmaktır. Cumhuriyet kardeşliktir, umuttur, yaşamdır. Cumhuriyet bireye saygı göstermektir. Cumhuriyet tüm gençlerimizle birlikte olmak demektir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi olmaktır. Cumhuriyet genç olmaktır, Cumhuriyet hepimizin ve çocuklarımızın ortak geleceğidir. Türkiye Cumhuriyeti koca bir çınardır. Bu duygularla birlikteyiz, hep beraberiz bizde varız. Umutlu, kardeşçe ve Türkiye Cumhuriyeti adına geçireceğimiz günler ve yarınlar diliyorum. Çok teşekkür ediyorum.”

Saat 21.00 sularında başlayan konserde, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Sertap Erener’e “Hoş geldiniz” diyerek çiçek taktim etti. İnönü, daha sonra halkın arasına katılarak konseri izledi.

sisli-haber-ici-detay.jpgsisli-haber-ici-detay-2.jpg

sisli-haber-ici-detay-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.