Şişlili İş Adamı Ahmet Ünal'dan Anaokulu

Şişlili İş Adamı Ahmet Ünal'dan Anaokulu

Şişli’nin hayırsever iş adamı Ahmet Ünal, memleketi Sivas’ın Hafik İlçesi’nde anaokulu yaptırdı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Müsteşarı Habip Soluk’un eşi Günay Soluk’un adının aldığı anaokulunun açılışı görkemli bir törenle yapıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi’nde yapılan kreş ve anaokulunun açılışına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Ali Kolat, Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk’u eşi Günay Soluk, Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın, TSO Başkanı Osman Yıldırım, hayırsever iş adamları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar. Hizmetlerinden dolayı iş adamı Ahmet Ünal’a plaket ve altın madalya verildi. 

Güçlü bir Türkiye’nin temelinin eğitimle oluşturulabileceğini ifade eden Sivas Milletvekili ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Güçlü bir Türkiye için çok iyi bir eğitim gerekir. Bu eğitimin ilk aşaması da anaokuludur. Türkiye’de eğitimde kaliteyi, çeşitliliği ve farklılığı getirdik. 21 inci yüzyılda Türkiye, bölgesinde nasıl lider bir ülke olması gerekiyorsa, o şekilde eğitim vereceğiz. Biz bir ve birlik olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok. Sivaslı kardeşlerimizin birlik ve beraberliğini görüyorum. Bunun neticesinde Sivas’ta çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Anaokulunu ortaya çıkmasında emeği geçenlere ve hayırsever iş adamı Ahmet Ünal’a teşekkür ediyorum” dedi.
 


Okul öncesi eğitime destek
Sivas’ta okul öncesi eğitimin kalitesinin belli bir oranda olduğunu belirten Vali Ali Kolat, Sivas’ta okul öncesi eğitimin yüzde 43’lerde olduğunu, yapılan yatırımlarla bu oranın daha da arttırılmasını hedeflediklerini söyledi. 
Okula eşinin adının verilmesinden büyük gurur duyduğunu ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Müsteşarı Habip Soluk, Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan öğrenci sayısının daha da artmasını ümit ettiğini belirterek şunları söyledi; “İş adamımız Ahmet Ünal, anaokuluna eşimin ismini vereceğini söylediğinde, yarım saat boyunca olmayacağını söyledim. Bu dünyada elde edemeyeceğimiz bir varlıkla ödüllendirdiler. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. 

Sayın Bakanım başta olmak üzere, Sayın valimiz ve rektörümüzün amansız takipleri sonunda devasa üniversiteler 3-4 kişi öğretim üyesi alırken, Sivas Cumhuriyet Üniversitemiz 25 adet öğretim üyesi aldı. Bunun ötesinde fakülteler yan dallar ve bazı ilçelerimizde yüksekokullar açıldı. 1974 yılından 2003 yılına kadar üniversitemizde yurtta kalan öğrenci sayısı 2620 civarındadır. Bugün bu sayı 2010 yılında açılan 1000 kişilik yurtla 5464'e yükseldi. Yine sizlerin öncülüğünde Sayın Rektörümüzün de büyük çaba ve gayretleri ile şu anda temeli atılan, ihale sürecinde olan ve projelendirilen yurt sayısı ilçe ve merkezlerimizdeki toplam yurt sayımızın 5050'ye ulaştığını ifade edeyim."



Ünal: Hafik'e hediye ettik
Kreş ve anaokuluna ismi verilen Müsteşar Habip Soluk’un eşi Gülay Soluk, isminin okula verilme kararı alanlara teşekkürlerini sunarken, “İsmimin okula verilme kararını alan Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın’a, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'a,  İş Adamı Ahmet Ünal’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışma beni çok onurlandırmış, mutlu etmiştir. İnsanların isimlerinin bir eğitim kurumuna verilmesinin ayrı bir anlamı olmaktadır" şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise, "Bugün gerçekten çok önemli bir gün. Bir ağaç dikersiniz meyvelerini vermeye başlar işte bugün o gün. Ne mutlu gün. Onlarca eser ortaya çıkıyor, ben hayırseverlerimizle Sivaslılarla gurur duyuyorum. Bakanımız ve Milletvekillerimiz bize çok büyük katkı sağlıyor. Ben katkı veren herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Sivas başta olmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi içinde yardımlarının devam edeceğini belirten İş adamı Ahmet Ünal, “Anaokulu açılması noktasında büyük emeği rektörümüz, Hafik Belediye Başkanımız, Hafik Meslek Yüksekokulu müdürümüz verdi. Onların iyi niyetli çalışmaları ve gayretleri neticesinde bu anaokulu oluştu. Bizde yapımını üstlendik. Cumhuriyet Üniversitemize, Hafik’e hediye ettik” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Bakan Sayın İsmet Yılmaz ve Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş tarafından İş Adamı Ahmet Ünal'a altın madalya ve onurluk verildi. 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.