Şişli’deki yıkım kararının perde arkasındaki korkunç iddia

Şişli’deki yıkım kararının perde arkasındaki korkunç iddia

Şişli’de Fatma Girik döneminden bu yana faaliyet gösteren Teyyareci Fehmi Sokak’taki iş yerlerinin Emir Sarıgül tarafından yıkılarak kültür merkezi adı altında yeni bir planla kendi taraftarlarına kiralanacağı iddiaları ortalığı karıştırdı.

Bu yıkım kararı ile Hayri İnönü’nün hiçbir şeyden haberdar olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Bu olay da Şişli Belediyesi’ni Emir Sarıgül’ün yönettiği iddialarını ispatlayan bir olay olduğu ifade edildi.

BU SOKAĞI SARIGÜL YIKMAK İSTEMİŞTİ

Mustafa Sarıgül döneminde de bu sokağın yıkılarak kendi taraftarlarına kiralama yapacağı ve bu sokakla ilgili planların dahi çizildiği iddia ediliyordu. Mustafa Sarıgül bu sokaktaki işyerlerini yıkma kararı dahi almıştı. Sonra sokak sakinlerinin kurduğu bir dernek ile bu yıkım kararı idari mahkemece durduruldu. Aradan belirli bir süre geçtikten sonra Mustafa Sarıgül bu yıkımı tekrar gündeme aldı. Bu seferde Şişli Belediyesi birileri tarafından kurşunlandı. Sonra tekrar beklemeye geçilmişti.

EMİR SARIGÜL’ÜN BAŞKALIK PLANLARINDAN BİRİ

Tüm bu olaylarda göstermişti ki; bu yıkım olayının arkasında Mustafa Sarıgül vardı. Siyasi kulislerde; Emir Sarıgül’ün hem bu olaydan intikam alma hem de yaklaşan milletvekilliği seçim öncesinde Hayri İnönü’nün de sıkıntıya girerek başkanlıktan istifa etmesini sağlayarak hedeflediği başkanlık koltuğunu ele geçirme planı yaptığı iddia ediliyor.

HAYRİ İNÖNÜ’YÜ SIKINTILI GÜNLER BEKLİYOR

Bu iddiayı kuvvetlendiren olayların yaşanması da Hayri İnönü’nün bundan sonra bu ve benzeri olaylarla da karşılaşacağının göstergesi olduğu ifade ediliyor.

MUSTAFA SARIGÜL DUYARSIZ KALIYOR

Sokak sakinleri ilk önce Mustafa Sarıgül’e bu yıkımın durdurulması için araya aracılar konuluyor. Mustafa Sarıgül’de her zamanki gibi iyi işlerde Emir Sarıgül’ü kötü işlerde de Hayri İnönü’yü işaret ederek sokak sakinlerinin problemlerine duyarsız kalıyor.

İDDİALARA GÖRE EMİR SARIGÜL TÜM PLANLARI YAPTI

Fakat Emir Sarıgül’ün bu sokağa kültür merkezi adı altında bir proje geliştirdiği dilden dile dolaşmaktaydı. İddialar öyle bir noktaya da gelmişti ki; Emir Sarıgül’ün buraya kültür merkezi adı altında birçok işyeri kurulacağı ve buraları da kimin işleteceğini dahi belirlemişti.

EMİR SARIGÜL TOPU HAYRİ İNÖNÜ’YE ATIYOR

Kime gideceğini bilemeyen sokak sakinleri ilk önce Emir Sarıgül’e gidiyor. Böylesi sıkıntılı bir konu ile ilgilenmek istemeyen Emir Sarıgül topu Hayri İnönü’ye atıyor. Hayri İnönü her zaman ki gibi yine duyarsız davranınca olaylar büyüyor.

MÜZEYYEN KÜNEY: ‘O SOKAK PARK OLACAK’

Sonradan işin gerçek yüzünü gören Hayri İnönü baş danışmanı ve sağ kolu Müzeyyen Küney’e sokak sakinleri ile görüşme talimatı veriyor. Küney sokak sakinlerini dinledikten sonra; bu sokak için her hangi bir kültür merkezi planlanmadığını, o sokağın yeşil alan olarak kalacağını belirtiyor.

HAYRİ İNÖNÜ’NÜN OLAYLARDAN HABERİ YOK

Bu sokağın yıkılarak bir başkalarına peşkeş çekileceğini Hayri İnönü’den başka bilmeyen duymayan kalmadığını belirten sokak sakinleri bu durumun kendilerini daha da ürküttüğünü belirtmelerine rağmen şartlar ne olursa olsun Hayri İnönü’ye güvenmekten başka çarelerinin kalmadıklarını ifade ediyorlar.

İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜNÜN BÖYLESİ OLAYLAR

İÇİN KURULDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Şişli Belediyesi’nde İşletmeler Müdürlüğü adı altında kuruluna birim bu ve benzeri iş yerlerinin işletmesi alınıp kendi taraftarlarına kiralanarak ciddi rant elde edileceği iddialarının da tek tek gerçekleştiği olarak yorumlanıyor.

GERÇEKLER ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ORTAYA ÇIKACAK

Önümüzdeki günlerde; Emir Sarıgül’ün hedeflerinin mi? Yoksa Hayri İnönü’nün sağduyulu tutumunun mu gerçekleşeceği merakla bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.