Şişli'deki bina hakkında savcılılık takipsizlik kararı verdi...

Şişli'deki bina hakkında savcılılık takipsizlik kararı verdi...

Yürütülen soruşturmada, söz konusu binanın ön cephesinin ve iç kısımların çatlamış ve hasar görmüş olduğu, zamanla büyüyen çatlakların tehlikeli boyuta geldiği belirlendi. Binada meydana gelen hasar neticesinde duvarların yıkılmış olduğu tespit edildi.

Milli Futbolcu Caner Erkin'in, İstanbul Şişli'de bulunan binası Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası'na göre tarihi eser niteliğindeydi. Ergenekon Mahallesi'ndeki bina 2000'den beri boş ve binada yüksek derecede tahribat meydana gelmişti. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü'nce binanın bakım ve onarımını yapmayan sahibi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Şikayet üzerine bina sahibi Caner Erkin hakkında soruşturma başlatıldı.

caner-erkin-milli-futbolcu.jpg

SAVCILIK KARAR VERDİ...
Yürütülen soruşturmada, söz konusu binanın ön cephesinin ve iç kısımların çatlamış ve hasar görmüş olduğu, zamanla büyüyen çatlakların tehlikeli boyuta geldiği belirlendi. Binada meydana gelen hasar neticesinde duvarların yıkılmış olduğu tespit edildi. Bilirkişi olay yerinde yaptığı inceleme sonucu binada meydana gelen hasarların tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu olduğunu ve bina sahibinin kusurlu olduğuna yönünde rapor verdi. Rapor sonrası bina sahibi Milli Futbolcu Caner Erkin'in ifadesi alındı. Ünlü futbolcu ifadesinde, "Aynı mahallede bulunan başka bir binanın yıkılıp yerine yeni bir inşaat başladığı ve beton taşıyan mikserlerin neden olduğu sarsıntı sebebiyle binadaki çatlakların büyüyerek binada parçalanma meydana geldiğini, kendisinin olayda kusuru olmadığını" anlattı. Savcılık, Erkin'in kasten ve isteyerek tarihi eser niteliğindeki binanın yıkılmasına neden olduğunu belirtecek bir delil elde edemediğinden soruşturmayı takipsizlikle sonuçlandırdı.
 
Savcılığın verdiği takipsizlik kararının adli makamların idari nitelikte bir kararı olduğunu ve kesinleşen yargı niteliği taşımadığını, yeni delillerin ortaya çıkması yada itiraz edilmesi durumunda kovuşturmanın devam ettirilmesinin mümkün olduğunu da hatırlatırız...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.