Şişli'de uyuşturucuyla mücadeleye oyun desteği

Şişli'de uyuşturucuyla mücadeleye oyun desteği

Neva İstanbul Tiyatro Topluluğu’nun Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde uyuşturucuyla mücadele amacıyla sahnelenen“Annemin Sesi” adlı oyuna veliler ve öğrenciler tarafından ilgi yoğun oldu.

 Madde alışkanlıkları hakkında bilinci arttırmak amacıyla Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ve Neva İstanbul Tiyatro Topluluğu ile ortaklaşa hazırlanan program, izleyenlerden tam not aldı.

Program bitiminde konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amiri ailenin bireyler üzerindeki öneminden bahsederek, “Ebeveynlere çocuklarını korumak adına çok önemli görevler düşüyor. Biz polis olarak bir yere kadar koruyabiliyoruz. Çocuklarımıza güvenli aile ortamı hazırlamamız, onları kötü alışkanlıklara sevk etmede etken unsur olacağını düşünüyorum. Çocuklarımızın iyi bireyler olabilmeleri için ebeveynlerinin iyi bir alt yapı oluşturması lazım” şeklinde konuştu.

Oyunun yönetmeni ve yazarı olan Onuralp Dursun ise düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “Oyuncularımızın hepsi eğitimli, konservatuarlı oyuncular. 20 farklı konferansa katılıp, oralarda edindiğimiz bilgilerle bu oyunu oluşturduk ve böyle bir oyun çıkardık. Bize burada oyunu sergileme imkanı sunan yetkililere çok teşekkür ediyoruz”

“VELİLERİN AKLINDA HEP SORU İŞARETİ OLACAK”

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Baş Müdür Yardımcısı Arkın Polat, “Velilerimiz için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Çünkü velilerimiz bilinçsiz bu konuda ve kulaktan dolma bilgilere sahipler ve hiçbir veli çocuğuna böyle bir şeyi yakıştırmıyor. Burada o bilinç verildiğine inanıyorum. En azından kafalarında hep soru işareti olacak ve çocuklarının her davranışı araştırıp sorgulayacaklar” dedi.

Rehber Öğretmen Özlem Bilgen “Okulumuzda bu tarz, uyuşturucu kullandığından şüphelenip velisiyle görüştüğümüz öğrencilerimiz oluyor. Ama bizim bir seminer verip de bu konuları işlememiz pek etkileyici olmuyor. Böyle bir oyunla anlatmanın daha etkileyici olduğuna inanıyorum.”şeklinde konuştu. Haber: Elif Özduran





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.