Şişli’de Ramazan Ayı’nda SMS ile işten çıkarıldılar

Şişli’de Ramazan Ayı’nda SMS ile işten çıkarıldılar

Şişli Belediyesi taşeron işçileri hiçbir sebep göstermeden SMS ile işten çıkardı. Beş senedir belediyeye hizmet ettiğini söyleyen belediye işçileri Şişli Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

“SMS” İLE İŞTEN ÇIKARILDIK “

Şişli Belediyesi’nde beş senedir çalışan işçiler gerek işten çıkarılış şekline gerekse de hiçbir mazeret göstermeden işten atılmalarına tepki göstererek gazetemize özel açıklamalarda bulundular.

İşten çıkartılan işçilerden Faruk Işık;  

“BİZLERİ SİGORTASIZ ÇALIŞTIRMIŞLAR”

 Beş senedir çalışmaktayız. İlk defa böyle bir işten çıkarılmayla karşı karşıyayız.30 Haziran’da haberimiz olmadan bizleri işten çıkarmışlar ama 1 Temmuz’da biz hala çalışıyorduk. Hem de sigortamız kesildiği halde. Telefonlarımıza iftara yakın gelen SMS ile işten çıkarıldığımızı öğrendik. Yerimize de hemen eleman alımı yapılmıştı. Ertesi gün Şişli Belediyesi Özel Kalem Müdürü Taner Biçel‘den görüşme talebinde bulunduk, fakat olumsuz yanıt aldık.

ÇALIŞAN DİĞER İŞÇİLERE DE BASKI VAR

Şişli Belediyesi’nde çalışan mesai arkadaşlarının eylem yapan arkadaşlarına destek vermek istedikleri fakat üzerlerindeki baskıdan dolayı işten her an çıkartılabileceği endişesi nedeniyle destek olamadıkları belirtiliyor. Yıllardır her sabah aynı sofrayı paylaşmış arkadaşların birbirlerine destek olmalarına müsaade edilmediği gibi söz söyleme hakları da adeta ellerinden alındığı iddia ediliyor.

İşten çıkartılan işçilerden Hüseyin Aydeniz;

“SENELERİ VERDİĞİMİZ YERE GİREMEDİK”

İşten çıkarılmamızın ardından işleyen süreç bizler için zor günlerin başlangıcı oldu. Özel Kalem Müdürü Taner Biçel’in kapısını çalmamıza rağmen, bırakın görüşmeyi senelerimizi verdiğimiz belediye binasından güvenlikteki arkadaşlarımıza yapılan tembihler doğrultusunda içeri bile girmemize müsaade edilmedi.

“İŞÇİLER RAMAZAN ORTASINDA İŞSİZ KALDI“

Disk’e bağlı Nakliyat İş Sendikası Başkan Yardımcısı Mehrali Bozgun da ‘İşçiler Ramazan Ayı’nın ortasında işsiz bırakıldı. Eylemlerimiz bir sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz’ diyerek haklarından vazgeçmeyeceklerini belirtti.

“ İŞÇİLERE SEÇİM ÖNCESİ SÖZ VERİLMİŞTİ “

Bozgun; ‘Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün seçim öncesi işçilerine verdiği sözlerde; “Taşeron işçi kalmayacak. Hiçbir işçi de işten çıkarılmayacak” diyerek seçimden sonra neyin değiştiğini merak ettiğini ifade etti.

Şişli Gazetesi olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum