Şişli’de ORC’nin anketinde: CHP % 37,8, Ak Parti %32

Şişli’de ORC’nin anketinde: CHP % 37,8, Ak Parti %32

ORC’nin yaptığı ankette Şişli’nin kaderini kararsız seçmenin belirleyeceği ortaya çıktı. Ankette; CHP’nin oyu %37,8, Ak Parti % 32, kararsızların oyu ise %9,6 çıktı.

ŞİŞLİ’DE SARIGÜL’ÜN OYU DÜŞTÜ

Bu sonuçlara göre Mustafa Sarıgül’ün önceki seçimlerde almış olduğu %54 olan oyunun %37,8’e düşüyor. CHP’nin Şişli’de gerek meclis listesini belirlerken gerekse de Mustafa Sarıgül’e olan tepkilerden dolayı bu düşüşün yaşandığı ifade ediliyor.  

ŞİŞLİ’DE SEÇİM KIRAN KIRANA GEÇECEK

Ankete göre, Şişli’deki seçimlerin kıran kırana geçecek bir tablo oluşmuş durumda. Şişli’de CHP’nin oyu düşerken Ak Parti’nin oyunu da %32’ye çıkıyor olması seçim çekişmeli geçeceğinin göstergesi olarak yorumlanıyor. İşçi Partisi’nden aday olan Ümit Zileli’nin de oyunu arttırdığı görülüyor. Kararsız seçmen de %9,6 seviyesinde.

ŞİŞLİ’DE SEÇİMİ KARARSIZLAR BELİRLEYECEK

Ankette; Şişli’deki seçimlerin kaderini kararsız oyların belirleyeceği görülüyor. Seçime 15 gün kala başkan adaylarının ve meclis üyelerinin yapacağı çalışmayla kararsız oyların gideceği tarafın Şişli Belediye Başkanlığı’nı alabileceği görülüyor.

AK PARTİ STRATEJİK HATA YAPTI

Yaşan tüm bu gelişmelere karşılık Ak Parti’nin de oyunu daha fazla artırmak için gerekli çabayı da göstermediği belirtiliyor. İç çekişmeler ve siyasi hesaplar yüzünden gerekli çalışmaların yapılmadığı siyasi kulislerde konuşuluyor. Buna bir de Şatıroğlu’nu stratejik hatalar yapmasından dolayı da oyların daha fazla artmayacağı iddia edilerek, seçimi CHP’nin çok az bir farkla da olsa alacağı öngörülüyor.    

DEĞİŞİKLİK OLMAZ İSE CHP BELEDİYEYİ ALIYOR

Eğer kararsız seçmeni etkileyecek bir değişiklik olmaz ise de seçimi kıl payı da olsa CHP’nin alacağı öngörülüyor. CHP’nin de belediyeyi alması durumunda da Ak Parti’nin CHP’yi Sarıgül dönemindeki gibi rahat hareket ettirilmeyeceği ifade ediliyor.

MECLİSTE KRİTİK BİR TABLO OLUŞACAK

Şişli Gazetesi olarak yaptığımız araştırmalarda da seçmenin Belediye Başkanlığı ile meclis listesine farklı oy atacağı yönünde duyumlar alıyoruz.

Dolayısıyla Şişli’de belediyeyi kim alırsa alsın mecliste kritik bir tablo oluşturacağa benziyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.