“Şişli’de kent ve köy iç içedir”

“Şişli’de kent ve köy iç içedir”

Canan ŞahinŞişli Belediyesi CHP Meclis Üyesi

1961 yılında Bayburt’ta doğdu. 50’inci Yıl Feriköy Lisesi’nden mezun oldu. Kamu kuruluşunda memur olarak çalıştı. Aile şirketinde yöneticilik yaptı. Ticaretle uğraştı. İki çocuğu var. Siyasete lise yıllarında başladı. SHP İlçe kurucusu oldu. 1994 – 2004 yıllarında Bozkurt Mahallesi Muhtarlığına adaylığını koydu. 2009 yerel seçimlerinde CHP Meclis üyesi olarak seçildi.

Üye olduğunuz sivil toplum kuruluşları:
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Kapalı Çarşı Esnaflar Derneği, Gülali Hayık Köy Derneği, Emekli Sendikası üyesi.

Şişli halkının daha huzurlu ve refah içerisinde yaşaması amacıyla hangi kararların alınmasında etkili olduğunuz, neler yapılmalı?
 “İNANMADIĞIMIZ PROJELERE OYUMUZ RET ”
Okul yapımlarına CHP grubu olarak destek veriyoruz. Halkın yararına olacak bütün projelere destek verirken, inanmadığımız önergelere ret oyu verdik. Özellikle Ali Sami Yen stadı ile çabamızı sürdürüyoruz.
“BELEDİYE HALK MECLİSLERİ KURMALI”
Belediyenin halk meclisleri kurarak, kararlara katılmasından yanayım. Şeffaf ve saydam, yerinde yönetimi savunuyorum. Kadınların karar mekanizmasında bulunması gerektiğine inanıyorum. Kadınlara nitelikle meslek edinme kursları verilmeli. Onlara iş sahası yaratılmalı. Belediye rutin faaliyetlerinin yanı sıra yereldeki vatandaşlarında ihtiyaçlarını karşılama görevini yürütmelidir. Bunların sağlanması için çalışmalar yapıyorum. Kadınlarla iş birliği içinde çalışma yapmak istiyorum. Demokrat belediyecilik bu olmalı.

Meclis üyesi olarak bundan sonra ki dönemde neler yapacaksınız?
Rant uğruna sağlıksız yaşam alanlarımız oluşmaktadır. Plansız sanayileşme, çarpık kentleşme sağlıksız bir büyüme göstermektedir. Şişli’de kent, köy iç içedir. Bir yerde gökdelenler yükselirken, arka kapısında gecekondu başlıyor. Bu kadar çarpık bir kentleşme yaşıyoruz. Avrupa ile bağlantıda en önemli bir ilçe. Sağlıklı koşullara getirilmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüme karşı değilim ama halkın mağdur edilmeden, yararına olacak şekilde uygulanmalıdır. Ama bir an önce uygulanmalıdır. Eşit hale getirilmesi gerekiyor. Bununla ilgili önergelerde bulunuyoruz. Gökdelenlerle ilgili çok büyük rahatsızlık var. Betonlardan nefes sirkülasyonu olmuyor, rüzgarı bile hissedemiyorsunuz. Gökdelenlerin bu kadar şehrin merkezinde olduğu bir yer yok. Olası bir depremde açık bir yer yok. Kamu yararına doğal park olması gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.