Şişli'de Atatürk Müzesi Yeniden Ziyarete Açıldı

Şişli'de Atatürk Müzesi Yeniden Ziyarete Açıldı

Şişli'deki Atatürk Müzesi, restore edilerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 77'nci ölüm yıldönümünde yeniden ziyaretçilere kapılarını açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından aslına uygun olarak restore edilen Şişli'deki Atatürk Müzesi, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün katılımıyla Ulu Önder Atatürk'ün ölümünün 77'nci yılında yeniden hizmete açıldı.

Açılış törenine İBB Meclisi 2'nci Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Şişli Kaymakamı Salih Işık, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen katıldı. Restorasyon çalışmaları 734 bin liraya mal olan Atatürk Müzesi için, Atatürk'ün silikon heykeli yaptırıldı. Ayrıca Atatürk'ün kişisel eşyaları ile Türk ressamlara ait 11 adet yağlı boya tablo restorasyondan geçirildi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Ulu önderimizin Kurtuluş Savaşı planlarının temellerini attığı Atatürk Müzesi'nin bugün açılışını yapıyoruz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü ölümünün 77'nci yılında saygıyla ve özlemle anıyoruz. Tüm yurttaşlarımızı, milli mücadelenin önemli hatıralarının ve Atatürk'ün şahsi eşyalarının sergilendiği Atatürk Müzesi'ni ziyarete ederek bu tarihi mirasa tanıklık etmeye davet ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.