Şişli’de anket sonuçları partiye göre değişiyor! Şişli'deki anket sonuçlarını tek tek ele alıyoruz. İşte ilk Sarıgül anketleri!

Şişli’de anket sonuçları partiye göre değişiyor! Şişli'deki anket sonuçlarını tek tek ele alıyoruz. İşte ilk Sarıgül anketleri!

Şişli Gazetesi olarak Şişli Belediye Başkanlığı için yapılan anket karmaşasını ve sonuçlarını tarihe bir not olarak düşmek için tek tek ele alıyoruz.

ANKETLERİ VE ÇIKACAK SONUÇLARI TARİHE NOT DÜŞÜYORUZ

Bu anket sonuçlarının tamamını, anket firmalarına ve siyasi partilere göre, tarafsız olarak ele aldıktan sonra, Şişli Gazetesi olarak tüm gerçeklikleri bir de biz yayınlayarak, Şişli Halkı’na ve tarihe bir not olarak düşerek açıklayacağız.

İLK OLARAK SARIGÜL’Ü ELE ALIYORUZ

İlk olarak DSP’den Şişli Belediye Başkanlığı’na aday olan Mustafa Sarıgül’ü önde gösteren anketleri ele alıyoruz.

Metropol ilk olarak 7-9 Ocak tarihleri arasında Şişli'ye ilişkin ilk anket çalışmasını açıklamıştı.

OCAK AYI’NDA SARIGÜL ANKETİ

Metropol araştırma şirketi tarafından Sarıgül'ün DSP'ye katılmasından önce 7-9 Ocak tarihleri arasında yapılan ankette katılımcılara, "Mustafa Sarıgül DSP'den katılırsa, oyunuzu ona mı yoksa diğer bir partinin adayına mı verirsiniz?" şeklinde sorulan soruya verilen cevaplar şöyle oldu:

— DSP Mustafa Sarıgül ile yüzde 60.9
— CHP yüzde 21.7
— AK Parti yüzde 13.7
— Diğer partiler 3.7

Bu sonuçlar için Metropol anketi Şişli'nin 25 mahallesinde 2 bin 586 kişi ile  yüzyüze görüşme tekniği uygulanarak yapıldığı belirtmişti.

Ayrıca, araştırmanın 0,95 güven sınırları içinde +/-1,91 hata payı ile gerçekleştiği de not düşüldü. 

MART AYI’NDA SARIGÜL ANKETİ

Gezici Araştırma'nın Şişli’de 2-9 Mart tarihleri arasında 3 bin 200 kişiyle, yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı anketin sonuçları da açıklanmıştı.

Araştırma sonuçlarına göre, CHP’den ayrılan ve DSP tarafından Şişli Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mustafa Sarıgül yüzde 51,6 ile rakiplerinden açık ara önde görünmüştü.

Sarıgül'ü yüzde 24,7 ile CHP Adayı Muammer Keskin yüzde 17,2 ile de Ak Parti Adayı Nihal Yıldırım takip etmişti.

ŞİŞLİ GAZETESİ OLARAK TARİHE NOT DÜŞECEĞİZ

Şişli’nin anket sonuçlarını ve seçim sonuçlarını karşılaştırmak ve tarihe bir not olarak düşülmesi için diğer anket sonuçlarını da yayınlamaya devam edeceğiz.

Son olarak ta, bir seçim sonuç değerlendirmesini de Şişli Gazetesi olarak biz de yayınlayacağız. Tüm anket çalışmalarını ve çıkan sonuçlarını, aradaki farklarıyla Şişli kamuoyunun ve tarihin hafızasına bir not olarak düşeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.