Şişli’de 2010 Yaz Spor Okulları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Şişli’de 2010 Yaz Spor Okulları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Öğrencilerin yoğun öğretim ve sınav temposundan çıktıkları yaz döneminde, Şişli Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz spor okullarını çocukların hizmetine açtı.

Şişli Belediyesi’nin her yaz dönemi düzenli olarak hizmet veren spor okulu bünyesinde birçok spor dalı bulunuyor. Futboldan yüzmeye, basketboldan satranca kadar çeşitli branşların yer aldığı okulda 3000’e yakın öğrenci bulunuyor. Kuştepe, Esentepe, Feriköy gibi noktalarda 1500 öğrencinin futbol; Şişli Merkez ve Ayazağa’da 850 öğrencinin basketbol; Osmanbey ve Feriköy noktalarında 350 öğrencinin satranç eğitimi gördüğü okullarda dersler deneyimli, spor akademisi mezunu sporcu hocalar eğitmenliğinde görülüyor. Öğrencilerin giydikleri spor kıyafetleri ve satranç takımları belediye tarafından çocuklara hediye ediliyor.
Salı ve Perşembe günleri futbol; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri basketbol; haftanın her günü satranç derslerinde çocuklar yoğun okul döneminin stresini atıyorlar. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Her zaman çocuklar geleceğimizdir diyoruz, eğitime- öğretime önem veriyoruz. Ancak çocuklarımızın spor yapması da eğitim kadar önemli. Okullar kapandı, defterleri kitapları bir tarafa bırakmalarını, artık kendilerini sporla rahatlatmalarını öneriyorum. Bu nedenle yaz okullarımıza gelen öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu takımlardan milli takımlara oyuncular çıkacağına inanıyorum” dedi. Şişli Belediyesi bünyesindeki 2010 Yaz Okulları eğitim-öğretim döneminin açılacağı Eylül ayına kadar hizmet verecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.