Şişli Ufuk İlköğretim Yenilendi

Şişli Ufuk İlköğretim Yenilendi

Şişli Ufuk İlköğretim Okulu Müdürü İlyas Türkmen’le okulun başarısından, yeni projelere, uluslararası okullarla yapılan kültürel alışverişten sosyal sorumluluk projelerine ve Ufuk’un kardeş okullarına kadar birçok konuyu konuştuk.

 16 YILDA 550 MEZUN

1996’da açılan Şişli Ufuk Okulları ilk etapta Zambak Yayınları’nın pilot okulu olarak düşünüldüğünü söyleyen İlyas Türkmen 16 senede 550 mezun verdiklerini vurgulayarak şunları belirtti: “Veli toplantılarına artık mezun olmuş öğrencilerimiz kardeşleri için geliyorlar. Okulumuz aile okulu olarak görülüyor. Bu, okulumuzun tercih edildiğinin göstergesidir.

EN KALİTELİ EKİP

Burası geçen sene itibariyle ilin ar-ge bölümünde İstanbul’un en kaliteli ekibi seçildi. Öğretmen kadrosu olarak böyle bir özelliğimiz var. 14 yıldır görev yapan öğretmenlerimiz var. Bu durum bizim için artı oluyor. Veli büyük çocuğunu mezun eden öğretmene küçük çocuğunu da gönül rahatlığıyla emanet ediyor.

BAŞARILARIMIZIN GETİRİSİ

Geçen yıl öğrenci bulmak için hiç uğraşmadık. Üstelik ciddi bir inşat olmasına rağmen 22 kişi olması gereken mevcut 24 kişi oldu. İşte bu okulumuzun geçmişte elde ettiği başarıların bir getirisi. Okulumuz geçen yıl SBS ortalamasında İstanbul genelinde 49.oldu. Bu, Şişli ilçesinin de başarısını da yükseltiyor.

ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLDİ

Okulumuzda ciddi bir tadilat yaptık. Önemli yatırım yaptık. Kontenjanı arttırmadık, şartları iyileştirdik. Kontenjanı arttırırsak sosyal imkânlar zayıflamış olur, istenilenler yapılamaz. En ince teferruata kadar her şey yenilendi.

MAHALLELİYLE ORTAK KULLANIM

Mevcut kalitemize daha da kalite kattık. Spor salonumuzu mahallenin gençleri de kullanabilecek. Zaten bu mahallenin en büyük sıkıntısı spor alanının olmaması. Baylar için salon sporlarının yapıldığı, kondüsyon aletlerinin olduğu bir yer yok. Bir hoca cumartesi veya pazar günü belirli bir saatten sonra salonumuzu rahatça kullanabilir. Özel okul olarak böylece sosyal sorumluluk projelerine de katkımız oluyor.

İMKÂNLARIMIZI PAYLAŞIYORUZ

Okulda sosyal sorumluluk projesi kapsamında gençler ve çocuklar başlarında öğretmen olmak şartıyla burayı kullanabilecekler. Konferans salonu da geçen sene olduğu gibi halka, eğitimlere, toplantılara açıktır. Geçen yıl Mahalle Afet Gönüllüleri adı altında birkaç toplantı yapıldı burada. Mevcut imkânlarımızı herkesle paylaşmayı hedefliyoruz.

AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ

Avrupa Birliği projeleri kapsamında İtalya, İspanya, Ukrayna, Yunanistan gibi ülkelerdeki okullarla ortaklıklarımız var. Buradaki okullara gidip kültür alışverişi yaptık. Çok farklı bir deneyimdi. Onlar da buraya geldiler, misafir edildiler.

BATMAN’DA KARDEŞ OKUL

Bu projelerin yanında Batman’da da bir kardeş okulumuz var. Önümüzdeki günlerde okul aile birliğiyle birlikte Batman’a gideceğiz. Tülin Manço İlköğretim Okulu da kardeş okulumuzdur. Bu tarz girişimlerle amacımız özel okul öğrencisinin bu tür sosyal sorumluluk projelerine dahil edilmesidir. Çocuklar bu sayede oradaki imkânları görüp kendi imkânlarını paylaşmayı öğreniyorlar

KAPSAYICI PROJELER

“Ufuklu Anneler Okuyor” adlı bir projemiz var. Bu kapsamda Ufuklu Anneler her ay bir kitap okuyor. Ay sonunda da o yazarı getirip söyleşi düzenliyoruz.  Yani iş sadece öğrencilerle bitmiyor, velilerin de okumasını sağlıyoruz. “Babamla Okulda Kahvaltı” isimli projemizde de öğrenciler öğretmenler ve babaları bir araya gelerek kahvaltı yapıyorlar. Bu tür projeler daha çok yaygınlaşmalı.

PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ

Milli Eğitim Bakanlığı artık okul müdürlerinin okulda düzenlediği etkinliklere göre performans değerlendirmesi yapıyor. Puanlama usulüne göre ödüllendiriliyor ya da tayin atamaları yapılıyor.  İlçe milli eğitim müdürleri de bu işe sahip çıkıyor. Çünkü onlarında performansı okul müdürlerinin performansına göre tayin ediliyor. Herkesi ne yapıp edip bu konuda hareketlendirmeyi amaçlıyorlar.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.