Şişli Sosyal Hizmet Derneği

Şişli Sosyal Hizmet Derneği

Dernek 2003 yılında kuruldu..

Şişli Gazetesi olarak, Şişli İlçemizde bir Derneğin faaliyetlerinin oldukça ciddi düzeyde olduğunu ve toplumun yararına işler yapıldığını haber aldık. Hiç vakit kaybetmeden konuyu araştırdık ve karşımızda Genel Yayın Yönetmenimiz Mehmet Tekin'in yakın dostlarının bu stratejisi çok yüksek düzeyde ilerleyen derneğin başında bulduk.
Şişli Sosyal Hizmetler Derneği Başkanı Murat Bal, aynı zamanda 17 senedir Mali Müşavir. Doğum yeri Şişli olan Bal, Dernek olarak Kaymakamlıkla omuz omuza vererek Şişli'de Sosyal olarak halka hizmet veriyor. İnsanları sosyal statü, din dil ve ırk olarak ayırmayan dernek Şişli insanına hizmette sınır tanımıyor. Yeni projelerle devam edeceklerinden bahseden Bal, " Yorulmak için değil Atılımlar için buradayız " dedi. Aynı zamanda KASDER Genel Merkez Derneğinin Başkan yardımcılığını ve Muhasip üyeliğini yapan Bal, Şişli'de nüfuslarının oldukça fazla olduğundan ve Şişli'ye hizmet konusunda oldukça ön planda olduklarından bahsetti.
Mikrofonlarımızı aynı zamanda Avukat ve Hukuksal Ara Bulucu olan Yasemin Bal'a çevirdik. Doğma Büyüme Şişli'li olan Bal Şişli'de her sokağın adını bildiğini, hangi kapıyı çalsa kim olduğunu bildiğini ve bu durumun kendisine çok büyük bir güç verdiğinini söyledi. Şişli Sosyal Hizmet Derneğinin Başkan yardımcılığını yapan Bal, 2003 yılında bu derneğin kurulmasında baş rol oynayan insanlardan.
Bir Şişli'li olarak Devletin Sosyal hizmetler olarak herşeye yetişemeyeceğinin farkında olduklarını söyleyen bal İhtiyaç sahibi insanlara, dezavantajlı Kadın ve Çocuk gruplarına, Ekonomik anlamda zorda olan insanlara yardım elini uzattıklarını söyledi.
Ailecek aynı ortamda olmaktan büyük keyif aldığını sööyleyen Yasemin Bal “ Bu yorucu bir iş olmaktan çıkıp, ailece bir hobi gibi hissettiriyor. Toplum yararına yapılan herşey çok özel. Şişli’ye bir çivi dahi çakan insan çok özeldir.” Dedi.
Devlet bünyesinde de faaliyet gösteren dernekte, Kaymakamlıkla beraber yürütülen Avrupa Birliği Projesinin şu an çalışma sürecinde olduğundan Bahseden Murat Bal, Bu tür çalışmalar devam edecek diye sözlerine ekledi.

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.