Şişli Senfoni AB’ye Giriyor

Şişli Senfoni AB’ye Giriyor

Sera Tokay yönetimindeki Şişli Senfoni, 29 Eylül'de Strasbourg'un 2 bin kişilik Palais Des Congres Erasmus salonunda sahneye çıkacak.

Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nun bulunduğu, Avrupa'nın 'kültürel kenti' için adaylığını koyan Fransa'daki Strasbourg kenti, Şişli Belediyesi Senfoni Orkestrası'nı ağırlayacak. Sera Tokay yönetimindeki Şişli Senfoni, 29 Eylül'de Strasbourg'un 2 bin kişilik Palais Des Congres Erasmus salonunda sahneye çıkacak.

Yetenekli 65 genç müzisyenden oluşan orkestra, 2005 yılında, şeflik eğitimini Fransa ve İsviçre'de tamamlayan Sera Tokay tarafından kuruldu. Avrupa'nın Türkiye'ye bakışında sanatsal açıdan çok olumlu bir etki uyandıracağına değinen Sera Tokay, bu konseri, Türkiye'de yetişen müzisyenlerin sanatsal ölçütlerinin Avrupa'yla aynı değerde olduğunu kanıtlayabileceği olağanüstü bir fırsat olarak değerlendiriyor.

Programda, Tchaikovsky'nin Romeo ve Juliet uvertürü, Bartok'un Kossuth senfonik şiiri ve Ferit Tüzün'ün “Esintileri”inin yer aldığı bu konserin solisti genç viyolonselci Çağ Erçağ olacak. Erçag Şişli Senfoni Orkestrası eşliğinde Saint Saens'in viyolonsel konçertosunu yorumlayacak.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.