Şişli' nin Engelliler Günü utancı

Şişli' nin Engelliler Günü utancı

Şişli Piyalepaşa Bulvarı’nda ki bir üst geçit, engelli vatandaşlar için ‘engel’ oluşturuyor. Karşıdan karşıya geçmek için üst geçide çıkan engelliler, geçitte iniş rampası bulunmadığı için geri dönmek zorunda kalıyor

Şişli Piyalepaşa Bulvarı’ndaki bir üst geçit, engelli vatandaşlar için ‘engel’ oluşturuyor. Karşıdan karşıya geçmek için üst geçide çıkan engelliler, geçitte iniş rampası bulunmadığı için geri dönmek zorunda kalıyor.

 

 

“DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ'NDE ENGELLENİYORUZ”

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Tekerlekli Sandalye Tenis Sporcusu Fatih Karataş, Piyalepaşa Bulvarı’ndaki üst geçitle ilgili olarak “Bugün Dünya Engeliler Günü bende buradaki üst geçitten çıktım ama inemedim. Çıkış yeri var ama iniş için rampa yok, bende geldiğim gibi geri gideceğim. Gitmek istediğim yere gidemeden geri döneceğim. Dünya Engeliler Günü'nde engelleniyoruz. Aslında bir tek bugün değil her gün engelleniyoruz. Engelsiz bir yaşam istiyoruz” dedi.

 “SÖZÜN BİTTİĞİ YER BURASI”

Olaya şahit olan İlhan Akçam, engelli vatandaşların ulaşımda oldukça sorun yaşadıklarını belirtti. Akçam; “Söylenecek fazla bir söz kalmıyor, sözün bittiği yer burası. Daha önceden bu köprü yoktu. Köprü olmadığı zaman karşıya geçiş vardı. Hem engeliler hem biz rahat bir şekilde geçiş yapabiliyorduk. Bu kadar basit bir şeye ben anlam veremiyorum” ifadelerini kullandı.

Engelli vatandaşın üst geçide çıkmasına yardım eden Umur İlhan ise, “Ben üst geçide çıkması içi yardım ettim. Ben yardım etmesem nasıl çıkacaktı bilmiyorum. Belediyenin, ilgili makamların bu olay hakkında çalışma yapması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.