ŞİŞLİ MECLİSİ KARIŞTI

ŞİŞLİ MECLİSİ KARIŞTI

Şişli Belediyesi’nin Kasım ayı toplantısında arbede yaşandı. Meclis Başkan’ı Bayram Özata’nın sopa ile dayak yersin diyerek sözlerini kesmesinden sora Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Birgün, Bağımsız Meclis Üyesi Gülpaşa Günbeyi ve Şişli Belediye’si

 

Şişli Belediyesi’nin Kasım ayı toplantısında arbede yaşandı. Meclis Başkan’ı Bayram Özata’nın sopa ile dayak yersin diyerek sözlerini kesmesinden sora Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Birgün, Bağımsız Meclis Üyesi Gülpaşa Günbeyi ve Şişli Belediye’si bürokratı  Necmi Hayal  CHP Şişli Belediye Meclis Üyesi Dursun Çaltı’nın üzerine yürüdüler.

CHP Şişli Belediye Meclis Üyesi Dursun Çaltı’nın Mustafa Sarıgül’e Van depremi ile ilgili yaptığı yardımları her zaman ki gibi yine şova çevirdiğini ifade etti.

Meclis toplantısında görüşlerini belirten CHP Şişli Belediye Meclis Üyesi Dursun Çaltı’nın Şişli Gazetesi’nde berberlerle ilgili manşetten verilen haberi göstererek berberlerin kapatılmasını eleştirdi. Sıkıntılarını dile getirmek için gelen yirmi kadar berber Durusun Çaltı’yı alkışladılar.

Meclis Başkan’ı Bayram Özata’nın Çaltı’ya sopa ile dayak atacağını söylemesi üzerine meclis iyice gerildi ve ortalık karıştı.

Nurettin Tan ve Canan Şahin dışındaki CHP Şişli Meclis Üyeleri Dursun Çaltı’ya tepki olarak meclis salonunu terk ettiler.  

 

HER ZAMANKİ ŞOVUNU YAPTI

CHP Belediye Meclis Üyesi Dursun Çaltı; “Sözün bittiği yerdeyiz. Arkadaşlarımızın söylediklerinin dışında Van depremi ile ilgili bir değerlendirme yapmak istiyorum.

Bizim belediye başkanımız her zaman olduğu gibi önce davranarak Van’a gitti, orada reklamını, şovunu yaptı. Bin tane depremzedeyi getireceğim dedi. Bir aileyi getirdi. Makamında, adeta o insanları rencide ederek kendi reklamını yaptı. Söylendiği gibi bir şey yapmadığı halde her zaman ki klasik davranışıyla, yaparmış gibi yaparak reklamını yaptı ve köşesine çekildi.

 

SONRAKİ DEPREMDE ARARIZ

Bundan sonra ne olacak? O getirdiği aile iki ay kadar bir yerde tutulacaktır. Daha sonra cebine bilet koyularak Van’a gönderilecek, bir daha ki depremde seni ararız denilecektir. Hafızalarımızı tazeleyelim. Birkaç yıl önce Elazığ Kovancılar’da bir deprem olmuştu. Başkan oraya gitti. Annesi ve kardeşleri depremde ölen Keko Çiçek isimli yavrumuzu yanına aldı ve televizyonlarda ağlayarak, çocuğa sarılarak çıktı, okul masraflarını üzerime alacağım dedi. Daha sonra çocuğun babası bir başka televizyon kanalında Sayın Sarıgül’ün olaydan sonra kendilerini hiç aramadığını, çocuğuna destek olmadığını açıkladı. Ben söylesem iftira dersiniz. 29 Ekim’de gazeteciler.com’da Adnan Berk Okan isimli bir arkadaşımız açıkladı.

 

KENDİ REKLAMINI YAPIYOR

7.8.2004 tarihinde Hasan Pulur, Milliyet Gazetesi’nde, Sarıgül’ün sadece bu konularda kendi reklamını yaptığını, kamyonlara doldurulan eşyaları E-5’ten çıkarıp Mecidiyeköy, Şişli, Elmadağ, Gümüşsuyu’nda dolaştırarak anonslarla kendi reklamını yaptığını yazdı.

 

DEPREMDE KAÇAK KAT

Şişli’de bu deprem esnasında bile Abide-i Hürriyet Caddesi’nde vakıfların olduğu bir binanın üzerine bin metre kare kaçak putrel demirleri ile ilave kat yapılıyor. Deprem gerçeği nerede? Yaptıklarının hepsinin reklam olduğunu herkes biliyor. Gazeteler yazıyor. Buna nasıl müsaade ediyorsunuz. Haliç Üniversitesi’nin üzerine de yapmalarına izin vermediniz mi Sayın Başkan?

 

Meclis Başkan’ı Bayram Özata’nın tamam kes demesi üzerine,

Çaltı sizi saygılı olmaya davet ediyorum dedi.

 

MECLİSTEKİ TARTIŞMA ANI

 

Bayram Özata; “Meclisimiz bitmiştir” dedi.

Bunun üzerine Dursun Çaltı’nın bireysel düşüncelerimi aktarmak istiyorum dedi.  

Bayram Özata ise “Baş başa gelince bireysel düşüncelerimi aktaracağım sana. Meclis üyelerimizin arasında sopa yemeye alışık olduğumuz bir arkadaşımıza burada onu yaptırmayacağım”

 

Dursun Çaltı: “2000 yılında dizlerimden vuruldum. Yine de söyleyeceklerimi sakınmadım”

 

Arbede sırasında:

Dursun Çaltı: “Ben vatandaşın talebini söylüyorum. Hücum etmenin anlamı yok ki”

 

Eyüp Birgün: “Herkese saygısızlık yapıyorsun. Kapat çeneni”

 

Gülpaşa Günbeyi: “Senin gücün yetmez. 9 gün depremde neredeydin, buraya gelmiş berberlerle uğraşıyorsun. Orada insanların neler çektiğini göreydin. Ayıptır”

 

Necmi Hayal: “Ne geçti eline. Ne yapıyorsun”

 

Nurettin Tan: “Müdürlerinize sahip çıkın. Biraz önceki birim müdürü hakkında gerekeni yapacağız”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.