'Şişli Kent Konseyi'nin düne kadar adı vardı ama kendisi yoktu'

'Şişli Kent Konseyi'nin düne kadar adı vardı ama kendisi yoktu'

Şükran Eroğlu; düne kadar adı olan ama kendisi olmayan, Şişli Kent Konseyi'nin yeterince anlaşılmadığı ve değerlendirilemediği için başkanlığa aday olduğunu söyledi.

Şişli Kent Konseyi Başkan adayı olan Avukat Şükran Eroğlu, Şişli Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

"SORUNLARIMIZI DİLE GETİRECEK BİR YER OLACAK"
Şişli'nin ve İstanbul’un yaşanabilir, huzurlu ve çağdaş bir ilçe olması beni inanılmaz mutlu ediyor.
Ancak birçok sorunumuz var. Bizim Şişli’de yaşayanlar olarak, bu sorunlarımızı dile getirmemiz, bir araya gelerek sesimizi duyuracağımız, birlikte kamuoyu oluşturabileceğimiz, demokratik ve katılımcı irademizi açık ve net şekilde ortaya koyacağımız bir yer ve merciinin kent konseyi olduğunu düşünüyorum.

"KONSEY KOORDİNASYON KURACAK"
Yerel Yönetimler ile yerelde yaşayanlar arasında koordinasyon kuracak, yerelde yaşayanların bizzat kendilerini ifade edip temsil edilecekleri, birlikte çözümler üretilen ve el ele çalışıp üretilen bir yönetişim biçimi olduğunu düşündüğüm kent konseyine bu nedenlerle başkan adayı oldum.

"ŞİŞLİ ÖRNEK BİR MODEL OLMALI"
Ben 32 yıldır, Şişli de yaşayan bir kadın olarak, ilçemin örnek bir model olmasını, burada yaşayan herkesin ve her kesimin sesinin duyulmasını ve sorunlarının bilinip halledilmesi yönünde çalışmaların yapılmasını istiyorum. 

"TÜM SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ BİR ARADA OLACAK"
Kent konseyleri tam da bu amaçla kuruldu. Yönetmeliğine baktığımızda “Ortak akıl, uzlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar, saydamlık, katılım, çalışma uyumu, çok aktörlü ve toplumsal ortaklıklardan bahsediliyor ve tüm sivil toplumla demokratik yapıların bir arada çalışması öngörülüyor.

"16 YAŞIMDAN BUYANA BU AMAÇ İÇİN ÇALIŞTIM"
İşte tam da bu noktada, 16 yaşından bu yana, sivil toplum kuruluşları, dernekler, sivil insiyatifler gibi demokratik ve ilerici kesimlerde çalışan bir kadın olarak, kent konseyinin neler yapabileceğini anladım. 

"KONSEYİN ADI VARDI KENDİSİ YOKTU"
Ne yazık ki, bundan önce Şişli’de adı var, kendisi olmayan bir kent konseyi olduğunu biliyorum. 
Oysa öngörülen model bu değil. Ancak genele baktığımızda da kent konseylerinin yeterince anlaşılmadığını ve değerlendirilmediğini görmekteyim. 

"ÇOK İYİ ÖRNEK OLMUŞ KONSEYLERİ ARAŞTIRDIM"
Çok iyi örnekler var. Nilüfer Kent Konseyi, Kadıköy ve Çanakkale'de model haline geliyor. İşte biz de Şişli’ de örnek, çalışan, şeffaf, yerelle bütünleşmiş, demokratik, katılımcı ve hesap veren bir konsey yaratmak istiyoruz. 

"HİÇBİR MENFAAT BEKLEMİYORUM"
Bunu hep birlikte, Şişli’de yaşayan ve Şişli için elinden geleni yapmaya hazır, Şişli için çalışan insanlarla gerçekleştireceğiz. 
Kent konseyleri hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Burada siyasi hiçbir menfaatin, siyasi söylemlerin, beklentilerin ve hesapların olmaması gerekir. Ben hayatım boyunca hiçbir partinin üyesi ya da sözcüsü olmadım. 

"KENT KONSEYİ TAMAMEN BAĞIMSIZ OLACAK"
Gerçek siyasetin partiler üstü olduğuna inanırım. Bunun içindir ki, kent konseyinin tamamen bağımsız, tüm siyasi parti ve siyasi görüşlere açık, siyasetin sadece Şişli'de yaşayanların nasıl bir Şişli istedikleri siyaseti olarak algılandığı bir yapı olmasını sağlayacağız.

"BİR ÇOK PROJELERİMİZ VAR"
Bütün bunları söylerken elbette söylediklerimizi hayata geçirecek projelerimiz var. 
Her mahallede, o mahallenin yaşayanlarının bir araya gelerek oluşturacağı meclisler olacak. 

"ŞİŞLİLİNİN İSTEKLERİ VE BEKLENTİLERİ DİNLENECEK"
Mahallelinin sorunlarını tartışıp tespit edeceği, bunları kent konseyi aracılığıyla Belediyeye iletip çözümler üreteceği, mahallesinde kardeşlik, barış ve  bir arada yaşama kültürünü hayata geçirebileceği oluşumlar yapacağız. 
Kadınlar, çocuklar , engelliler, hayvanlar, esnaf, yani her kesim için çözüm üretecek projelerle yola çıktık. 

"TÜM FARKLILIKLAR BİR ARADA OLACAK"
İçimizde her siyasi parti veya siyasi görüşten, her guruptan, her kesimden, Şişli’de yaşayan her insan var. 
Bünyemizde birçok sivil toplum kuruluşu, sendikalar, sivil insiyatifler ve platformlar, forumlar, dernekler, iş insanları, ev kadınları, girişimciler bulunuyor.

"ÇOK GÜÇLÜ BİR EKİBİMİZ VAR"
Bütün katılımcılarımızla,  çok geniş ve çeşitli bir mozaik olduk. Yani biz çok güzel bir mozaik olduk. Başaracağımıza inancım sonsuz, çünkü yanımda çok güçlü bir ekip var.

ŞÜKRAN EROĞLU KİMDİR?
1954 yılında Kars Tuzluca'da doğdu. Babası önce Kaymakamlık, daha sonra valilik yaptığından, ilkokul, ortaokul ve lise tahsilini Anadolu’da çeşitli ilçelerde tamamladı. 
Ceyhan Lisesini bitirerek İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 
İş Bankası Hukuk Müşavirliğinde avukat olarak göreve başladı. 7 yıl sonunda istifa edip serbest avukatlığa geçti. 1987 yılından bu yana da serbest avukat olarak çalışıyor. 
Öğrencilik yıllarından buyana; Kadın Hakları, Tüketici Haklarında çalışmalar yaptı. 
İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi’nde başkanlık ve başkan yardımcılığı, yine Baronun Tüketici Hakları ve Rekabet Hukuku Merkezinde 2 dönem başkanlık yaptı. 
Türk Hukukçu Kadınlar Derneğinde yönetim kurullarında görev aldı. Halen bu derneğin üyesi. 
1992 yılında Tükoder (Tüketiciyi Koruma Derneği) üyesi oldu ve o tarihten itibaren birçok defa şube ve merkez yönetim kurullarında görev aldı.  2010-2014 yılları arasında derneğin Genel Başkanlığını yaptı. Halen Tükoder Genel Başkan Yardımcısı. 
Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti ve Beşiktaş Tüketici Sorunları Hakem Heyetinde baro temsilcisi olarak görev yaptı. 
Sigorta Tahkim Komisyonunda Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekte.
2018- 2020 döneminde görev yapmak üzere TÜDEF (Tüketici Dernekleri Federasyonu) Merkez Yönetim Kurulu’na seçildi. Federasyonda Başkan Yardımcılığı görevi devam ediyor.  
Türkiye Barolar Birliği Eğitmeni olarak tüm barolara “ Tüketici Hakları “ eğitimi veriyor. 
TÜBAKKOM (Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu)  yürütme kurulunda İstanbul Barosu temsilcisi.  
2018-2020 döneminde İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanlığı’na atandı.
Kadın hakları ve Tüketici Hakları konusunda birçok dergi ve basında yayınlanmış demeçleri, yazıları ve makaleleri bulunmaktadır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum