Şişli Belediyesi'nin İllegal Pazarı

Şişli Belediyesi'nin İllegal Pazarı

Şişli Belediyesi; itfaiye raporuna rağmen Halil Rıfat Paşa’da ruhsatsız pazar kurulmasına göz yummaya devam ediyor.

Darülaceze’nin arkasında bulunan pazar yerinin kaldırılmasının ardından Şişli Belediye’si bir gecede Halil Rıfat Paşa Mahallesi’nin ana caddesine ve ara sokaklara pazarcıları yerleştirdi. Mahalle esnafı iki buçuk yıldır sıkıntı çekiyor.


TRAFİK AKIŞI YAVAŞLIYOR

Ayrıca itfaiyenin Avrupa Yakası Bölge Müdürlüğü’nün de orada oluşu ciddi tehlikeleri doğurmakta. İtfaiye bir rapor düzenliyor. O raporda ; “Buranın pazar yeri olması mal ve can güvenliğini tehdit etmektedir” ifadesi yer alıyor. Ona rağmen bir türlü pazar kaldırılmıyor. 

İtfaiye; “Pazarda kurulan karşılıklı tezgahlar, pazarcı arabaları ile alışverişe gelen vatandaşların araç parklarından dolayı araçlarımız bu alanlara girememektedir. Ayrıca Pazar kurulmayan yerlerde de araç parklarından dolayı yaşanan trafik yoğunluğu sebebiyle Perpa ve bu yöndeki normal trafik akışı önemli ölçüde yavaşlamakta. Bu da itfaiye olaylarına çıkışlarımızı dolayısı ile de müdahalemizi geciktirmektedir” diyor.


 

GAYRİ RESMİ PAZAR

Kahraman Sürek

Resmi olarak Halil Rıfat Paşa Mahallesi’nde pazar gözükmüyor. Gayri resmi olarak idare ediliyor. Sarıgül’e mahalle toplantılarına geldiğinde şikâyetimizi sunduk. “Bakacağız, ilgileneceğiz, imza toplayın” dedi. 5-6 kez imza toplandı. İtfaiyenin resmi yazışmaları var. Kaymakamlık ve valilik ile yazışmalar yapıldı.

MADDİ YA DA MANEVİ İDARE EDİLİYOR

Birileri resmen idare ediyor. Pazarcılar mı mafyalaştı, korktukları için mi yoksa maddi olarak mı idare ediyorlar anlamıyoruz. Yıl içinde birçok kez şikâyet oldu. Alternatif yer gösteremedikleri için kaldırmıyorlar. Yaklaşık 2 yıldır bu durumu çekiyoruz. Belediye bunu kendisine mecbur görüyor galiba. Maddi ya da manevi olarak sorumlu hissediyorlar. Esnafı, vatandaşı mağdur etmeye hakları yok.

Hiç kimseyi mağdur etmeye hakları yok. Emlak ve temizlik vergisini alıyorsa bize en iyi şekilde hizmet vermek zorunda. Benim dükkânımın önünü hiçbir şekilde kapatamaz.

İTFAİYE BELEDİYEYİ MAHKEMEYE VERDİ

Bu durum daha ne kadar devam edecek bilmiyoruz. İtfaiye, Şişli Belediyesini görevini yapmadığı için mahkemeye verdi. Nüfusun üçte biri istiyorsa, üçte ikisi istemiyor. Azınlıkların menfaatleri doğrultusunda hareket edemez.

Lastikçi Salı ve Pazar günü çalışmayacak, diğeri arabasını çekemeyecek. Maddi ve manevi olarak bize zararı var. Zaten cadde dar bunun yanında pazarcılar da araçlarını park ettiği için kimse sokağa girmiyor, başka yerden alışveriş yapıyor. Esnafın çoğu Pazar kurulduğu için mağdur.

GÖSTERMELİK GEZME OLMAZ

Öğleden sonra mahalleyi pislik götürüyor. Kendisine sorduğunuzda her yer tertemiz.  Halil Rıfat Paşa’ya neden sabah 6.30’da geliyor. Sorunlarınızı anlatmak istediğinizde dinleyecek adam bulamazsınız. İki, üç tane şakşakçıyla, çalışanları bulursunuz. Öğleden sonra geleceksin, vatandaşlarla buluşacaksın, sorunları dinleyeceksin. Seçim zamanı göstermelik gezmekle olmaz.

VATANDAŞ YOLDA YÜRÜYEMİYOR

Pazar tahtaları insanların kapısının önünde duruyor. Tretuvarların üzerine bırakıyorlar. İnsanlar yoldan yürüyorlar. Araba çarptığı zaman vatandaş hatalı olacak.


İSTENMEYEN OLAYLAR OLACAK

Halil Bal
Park yüzünden burada bir gün istemediğimiz olaylar olacak. O kadar vurdumduymazlar ki anlatamam. Adam diyor ki, ekmek parası... Benim yanımda 15 adam çalışıyor. Bizim yanımızda çalışan ekmek yemiyor mu? Yukarıda park var 5 TL. Yolun karşısı, ara sokaklar bedava. İlla ki getirip arabasını bu sokağa park edecek. Bir de kabadayılık yapmasalar. Birisi geldi arabayı çekti. Mal yükleyeceğim diye rica ediyor. Adam diyor ki;” bana park yeri göstereceksin, buraya çekerim kimse de engelleyemez”.

GÖREVLİLER İLGİLENMİYORLAR

Belediyeden araç parkını önlemek için iki görevli gönderdiler. Üç ayda bir geliyorlar. Sabahtan akşama kadar kahvede oyun oynuyorlar. Çaylarını, kahvelerini içiyorlar. Akşam olunca çantaları doldurup gidiyorlar.
Sokak lambalarının hepsi kırık. Bunları bizim vergilerimizle yapıyorlar. Benim dükkânıma geçen hafta hırsız girdi. Bunlar pazar yüzünden başımıza geldi. Bu mahallede hırsız olmaz. Bir tane parmak izi yok. Tuvaleti kullanmak için geliyorlar. İnsansın sonuçta izin veriyorsun. Sonra gelip senin işyerini soyuyorlar. Zifiri karanlık sokaklar. Sonra kendim lamba koydum.


 

MAHALLE OLARAK PERİŞAN DURUMDAYIZ

Enver Demircioğlu

Ağaçlarıma ip bağlıyorlar. Yüke dayanmıyor, kırılıyor. Araçlarını gelişigüzel bırakıyorlar. Müdahale ettiğinizde kavga çıkıyor. Geçen hafta yolun ağzına bırakmışlar. Komşu, arabasıyla garajına girmek istedi diye üzerine yürüdüler. Biz, buradan 15 kişi kapıya çıkmasaydık, adamı döveceklerdi. Pazar yeri Darülaceze’nin arkasındaydı. Belediye oraya kira vermek istemediği için burayı yer gösterdi.Pazarcılardan dolayı  direklerde bir tane lamba kalmadı. Bunların lambaları çok basit. İpleri bağladıklarında dayanmıyor. Balıkların pis suyunu akşam olunca döküyorlar, bir hafta kokudan evde duramıyoruz.
Akşam oldu mu kadınlarımız sokaktan geçemez hale geliyorlar. Tezgahları bırakıyorlar, yolun ortasına sofra kurup yemek yiyorlar.

 


BAŞKAN BİZİ SEVMİYOR

Atilla Arzer

Pazarın kurulmasının bana katkısı var ama pislikten geçilmiyor. O gün sigara, su satıyorum ama daimi müşterilerim gelip alışveriş yapmıyor. Ertesi gün muhakkak temizlik yapmak zorundayım. Belediyeye ait araç gelip yolları yıkıyor ama suyu tazyikli sıktığı için bütün yeşillikler benim dükkânımın camına yapışıyor. Balık tezgâhının sahibi varil varil suları yola döküyor. Yeşillik satılan tezgâhtan yere düşenlere basınca iki sefer ayağımın kırılma tehlikesi atlattım.
Başkan Halil Rıfat Paşa’yı çok seviyorum diyordu ama demek ki sevmiyormuş.            

 



BİR HAFTA KOKUSUNU ÇEKİYORUZ

Mustafa Feyizoğlu

Pazar kurulduğu zaman iş yerimizin önü kapanıyor. Salı günü kurulan pazarın hafta ceremesini çekiyoruz. Tam dükkânın önünde balık tezgâhı var. Pis suyu sokağa döküyorlar. Akşam yıkıyorlar ama bir hafta o balığın kokusu gitmiyor. Ağaçlarımız hep zarar gördü.

 

 





SALI GÜNLERİ YOLLARIMIZ KAPALI

Nihat Demircioğlu

Araçlarını otoparka bıraksalar, mahalle olarak çok rahatlayacağız. Yollar kapanıyor. Salı günleri büyük arabalarla mal getiremiyoruz. Mahalle esnafı olarak çok zor durumda kalıyoruz. Üstelik istemediğimiz olaylarda meydana geliyor.

 

ZORAKİ TATİL YAPTIRIYORLAR

Remzi Yüksel


Burada lastikçiyim. Esnaflar içinde en büyük mağduriyeti ben yaşıyorum. Araçlar gelecek ki ben lastik satayım. Ama dükkânımın önüne pazar kuruluyor. Bu nedenle Salı günleri kapatıyoruz. Pazar günleri zaten kapalıyız. Ayın sekiz günü tatil yapma lüksüm yok benim. Bu da işlerimize etkiliyor. İmza topladık.Pazarcılar çöplerini tezgâhlarının yanına bırakıp gidiyorlar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.