Şişli Belediyesi’nin burs krizinden Sarıgül çıktı

Şişli Belediyesi’nin burs krizinden Sarıgül çıktı

Şişli Belediyesi’nin 40 öğrencinin burslarının ödenmemesinin arkasında yine Sarıgül Ailesi çıktı.

ÜNİVERSİTE SARIGÜL’ÜN KAYINPEDERİNİN ÇIKTI

2011 yılından buyana verilen bursların, Emir Sarıgül’ün kayınpederi olan Altınbaş Holding’in sahip olduğu Kemerburgaz Üniversitesi olduğu anlaşıldı.

2011 YILINDAN BU YANA SÖZLEŞMESİZ ÖDEME YAPILMIŞ

Şişli Belediyesi’nden Kemerburgaz Üniversitesi’ne 2011 yılından buyana 40 öğrenciye verilen burslarla ilgili de bir sözleşmenin de olmadığı anlaşıldı. Sarıgül Ailesi’nin Şişli Belediyesi’nden uzaklaştırılması ile Hayri İnönü’nün herhangi bir sözleşmemenin olmamasıyla bu bursları ödemediği ortaya çıktı.

ÖĞRENCİLERİN BORÇLANDIRILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

40 öğrenci 2014 yılında her zaman olduğu gibi Kemerburgaz Üniversitesi’ne ortalama %50 burs ile kayıt yaptırıyor. Yine her zamanki gibi bu öğrenciler kendi üzerine düşen burs kayıt ücretini ödüyorlar.

2015 yılı kayıt döneminde üniversiteye kayıt yaptırmaya giden 40 öğrenciye 2014 yılında borçlarının olduğu gerekçesiyle kayıt yenilemesi yapılmayınca işin aslı ortaya çıkıyor.

EMİR SARIGÜL’ÜN TALİMATIYLA ÖDEME YAPILMIŞ

Şişli Belediyesi’nden 2011 yılından bu yana Kemerburgaz Üniversitesi’ne ilk önce Mustafa Sarıgül’ün sonra da Emir Sarıgül’ün özel talimatıyla ödeme yapıldığı anlaşıldı. Hiçbir sözleşmesi olmayan bu burs ödemelerinin hangi yasaya göre yapıldığı da merak edilen konular arasında.  

BİR GÜÇ DEVREYE GİRDİ

Bir güç devreye girdi ve sonunda Kemerburgaz Üniversitesi 40 öğrencinin burslarından kaynaklanan borçları üslendiği ve yaşanan krizin de çözüldüğü ifade edildi.

Bu gücün kim olduğu ve neden öğrencilerin borçlarını üstlendiği de merak konusu oldu.

Konu ile ilgili gelişmelerin takipçisi olacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum