Şişli Belediyesi’nde imar skandalı

Şişli Belediyesi’nde imar skandalı

Şişli Gazetesi’nde; Gürsel Akkoyunlu’nun ‘imardan sorumlu tek yetkili benim’ haberimizden sonra, inşaat firmalarının; Hayri İnönü’nün herhangi bir yetkilendirme yapmadığı halde, Akkoyunlu’nun bazı başkan yardımcılarına birtakım imar dosyaları için imza a

AKKOYUNLU’DAN FİRMALARA ÖZEL MUAMELE

Şişli’de müteahhitlik yapan firmalar gazetemizi arayarak, kendilerinin inşaat izni alamazken, uzun süredir de ruhsat için imza beklerken, belediye de adamı ve özel ilişkileri olan inşaat firmalarının ruhsat alabilmelerini, hatta ruhsat dahi almadan inşaata başlayabilmelerinin altında büyük rantın yattığını, bunun sorumlusunun da Gürsel Akkoyunlu olduğunu iddia ettiler. 

BU RUHSATLARA KİMLER İMZA ATTI?

KİMLER GÖZ YUMDU?

İnşaat firmalarının ellerinde inşaata başlanmış yerlerin görüntülerin de olduğu ve kendi meslektaşlarının sıkıntı yaşamamaları adına kamuoyu ile paylaşılmasını istemedikleri için bu görüntüleri paylaşamıyoruz.

Bazı ruhsatlara da yetkisi olmayan başkan yardımcılarının imza attığı, bu başkan yardımcılarının kimler olduğu ve hangi dosyalara neden imza attığı, Şişli Belediyesi tarafından araştırılıp cevaplanması gereken en önemli iddialar arasında.

İDDİALAR ÇARPICI BOYUTLARDA

İnşaat firmalarından aldığımız bilgiler doğrultusunda; Şişli Belediyesi’nde skandallar bununla da bitmiyor.

Şişli’de ki inşaatlar; zabıtalar, hatta kimi zaman da, bazı başkan yardımcıları ve başkan danışmanlarının da birebir keşfe çıkılıp, eksiği olan yapılar tespit edilerek, firmalar aranarak taciz ediliyorlar. Böylelikle de büyük rant elde edildiğini iddia ediyorlar.

RUHSAT İZNİ BEKLEYEN ÇOK DOSYA VAR

Şişli Belediyesi’nde teknik başkan yardımcısı atanmamışken ve imar komisyonu dahi oluşmamışken, birçok imar ruhsatı da imza beklerken, bazı ruhsatlara imza atılması, üstelik te yetkisi olmayan başkan yardımcılarının imza atabilmesinin altında da bu büyük rantın yattığı iddia ediliyor.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

İnşaat firmalarının bu çarpıcı iddialarının, Şişli Belediyesi ve müfettişler tarafından araştırılarak ortaya çıkartılması ve suç duyurusunda bulunmalarını bekleniyor. Yerel seçimlerden sonra hangi ruhsatlara kimlerin imza attıklarını ortaya çıkarmak gelen bu iddialardan sonra Şişli Belediyesi için önem arz ediyor.

MUHALEFETİN DE GÖREVİNİ YAPMASI BEKLENİYOR

Şişli Belediyesi’nin sorumluluğunu yerine getirmemesi halinde de iktidar partisinin temsilcisi olan ve Şişli Belediye Meclisi’ndeki muhalefetin de bu önemli iddiaların peşine düşmesi bekleniyor.

Hiçbir yetkili ilgilenmez ise de, Şişli Gazetesi olarak biz bu olayın takipçisi olacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.