Şişli Belediyesi'nde, bir adrese teslim ihale daha ortaya çıktı!

Şişli Belediyesi'nde, bir adrese teslim ihale daha ortaya çıktı!

Şişli Belediyesi’nin 2020 ve 2024 yılları arasında yapacağı faaliyet ve çalışmaların belirlendiği stratejik planın hazırlanması için yapılan ihalenin yine adrese teslim yapıldığı, buna rağmen de, planın yapılmadığı ortaya çıktı.

BAYRAM ÖZATA SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

Şişli Belediye Meclisinde meclis üyesi olarak görev yapan DSP Meclis Üyesi Bayram Özata, bu konuyu meclise taşımıştı.

Şişli Belediyesi’nin kendi müdürlüklerinin yapması gereken bir stratejik planın bir başkasına verilmesini ve bunun üzerine de bir ödeme yapılmasını eleştirmişti.

Bu konu ile ilgili de bir sözlü önerge vermişti. Muammer Keskin’de bu soru önergesi üzerine bilgi vereceğini ifade etmişti.

YİNE ADRESE TESLİM İHALE, YİNE GÖNEN ORHAN

Şişli Belediyesi’nde stratejik plan oluşturulması için kamu ihale kurumunun 2019/345479 kayıt numarası ile yine pazarlık usulü ile bir ihale düzenlendi.

Bu ihalenin de, Muammer Keskin’in belediye başkanı olmadan önce, genel sekreteri olduğu TUSES’e pazarlık usulü ile verildiği ortaya çıktı.

Muammer Keskin’in genel sekreter olduğu TUSES’in danışmanının da, yine Şişli’nin tanıdığı bir isim olan Gönen Orhan olduğu tespit edildi. 

İŞTE İHALE BİLGİLERİ

İhale adı: Şişli Belediyesi 2020 - 2024 stratejik plan ve 2020 performans programı kapsamında mesleki eğitim ve süreç yönetimi hizmet alımı işi.

İhale için teklif veren tek firma oldu. Oda; Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı İktisadi İşletmesi (TUSES) oldu.

İHALEYİ ALAN FİRMA BELEDİYENİN YERİNDE

TUSES’in adresi de dikkat çekici; Esentepe Mah. Büyükdere Cad. Şişli Belediye Başkanlığı 34394 Şişli/İstanbul’du. Bu adres Şişli Belediye Başkanlığı’nın eski binasıydı.

Ve sonuç olarak, Şişli Belediyesi’nin binasında ücretsiz olarak faaliyet gösteren TUSES, Şişli Belediye Başkanlığı’na bir rapor hazırlaması için, doğrudan alımla, 276.000 TL bedelle bir ihale alıyor. 

Aldığı ihaleyi de gerçekleştiremiyor. Buda, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin tarafında yetersiz olduğu gerekçesiyle geri çekiliyor. Ama TUSES parasını da alıyor. 

MUAMMER KESKİN RAPORU YETERSİZ BULDUĞU İÇİN GERİ ÇEKMİŞTİ

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, tüm Şişli’nin takip ettiği, Şişli Belediyesi’nin internet televizyonundan canlı yayında yayınlanan meclis toplantısında, ihalesi yapılan planın yetersiz olması gerekçesiyle raporu geri çektiğini ilan etmişti. O mecliste de rapor geri çekilmişti.

İHALEYİ ALANIN DA, VERENİN DE KANUNİ SORUMLULUKLARI VAR

O günden bu yana, ne Şişli Belediyesi’nin meclis üyesi olan Bayram Özata verdiği soru önergesinin ne peşine düştü, nede Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin mecliste yaptığı açıklamaların arkasında durabildi.

Mecliste yapılan tüm konuşmalar tutanak altına alınıyor. Bu tutanaklar da devletin Şişli’deki temsilcisi olan Şişli Kaymakamlığı tarafından onaylanıyor.

İhaleyi alan bir firmanın kanuni olarak sorumlukları olduğu kadar, ihaleyi veren Şişli Belediyesi’nin de kanuni sorumlulukları olmasına rağmen bugüne kadar, kanuni sorumlulukları düşünen olmadı.

Hiçbir şikâyet olmadığı için şu ana kadar yaşanan bir problem olmadı. Ama yarınlarda Şişli Belediyesi’ni ciddi sıkıntıların beklediği de bir gerçek.

DÜN SÖZEL YAPTIĞIMIZ UYARIYI, BUGÜN KAMUYOYUNA AÇIYORUZ

Şişli Gazetesi olarak, düne kadar sözlü olarak yaptığımız samimi ve kanuni sorumlulukları, bu günlerde kamuoyu ile paylaşmak zorunda kaldık. Yarınlarda da resmi makamlarla da paylaşmak zorunda kalacağımız için tüm yetkilileri uyarıyoruz.

ŞİŞLİ GAZETESİ, ŞİŞLİ’NİN SİGORTASI OLMAYA DEVAM EDECEK

Yaşanacak olayları, düşünemeyenleri ikaz ederek, kanunun geçte olsa işleyeceğini hatırlatarak, gerekli işlemlerin yapılması, Şişli’nin ve Şişli Belediyesi’nin, bireysel, ideolojik ve siyasi hesaplar nedeniyle, zarar görmesini engellemek adına gerekli ikazlarda bulunuyoruz.

sisli-belediyesi-adrese-teslin-ihale-tuses1-(2).jpg

sisli-belediyesi-adrese-teslin-ihale-tuses-(2).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.