SİMETRİ FİLO SEKTÖRÜN KALBİ

SİMETRİ FİLO SEKTÖRÜN KALBİ

2002 yılıyla beraber seçimle ülkemizdeki siyasi iktidar belli olmuş ve iktidarında belli olmasıyla da ekonomi de belli bir istikrara kavuşmuştur.

2002 yılıyla beraber seçimle ülkemizdeki siyasi iktidar belli olmuş ve iktidarında belli olmasıyla da ekonomi de belli bir istikrara kavuşmuştur. İşte bu durumla beraber ulusal ve uluslararası girişimciler de devletin vermiş olduğu teşvikle birlikte yeni yatırımlar yapmaya başladı ve ayrıca da var olan yatırımlarını da daha ileriye taşımaya başladılar. Böylece de ekonomiden kaynaklı bu gelişmeyle bazı sektörlerde gözle görülür derecede büyük canlanmalar oldu. Bir de sermayenin verimini arttırmak amacıyla da öz kaynakların yerine dışarıdan hizmet alınarak maliyette düşürülmüş oldu.

2000 yılı öncesinde fazla gelişmemiş ve hacimce de küçük olan bu sektör, 2000 yılından sonra hızla gelişmeye başlamıştır. Operasyonel filo kiralama oldukça kısa süre zarfında şirketlerin giderlerinde azalma göstermelerine fayda sağlamıştır. Böylece şirketlerin elinde bulunan sermayeler ileri dönük amaçlı yatırım yapmalarına da olanak tanımıştır. Ekonominin de oldukça hızlı büyümesiyle birlikte, seminerler, konferanslar ve fuar gibi toplantılarda yaygınlık başlamıştır. Durum böyle olunca da kısa süreli yer değiştiren ziyaretçiler içinde ulaşım ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Yerli ve yabancı yatırımcılar için kısa süreli kalmış oldukları bölgede konforlu ve rahat olabilmeleri için şoförlü araç kiralama hizmeti ortaya çıkmıştır.

İşte sektördeki bu büyük fırsatı değerlendirmek adına da Simetri Filo firması kendini geliştirerek, sektöre giriş yapan ilk firma olmayı başarmıştır. VİP Taşımacılık hizmetinde kendini geliştirerek oldukça büyük yeniliklere imza atmayı başarmıştır. Sayısız gerçekleştirmiş olduğu araç kiralama hizmeti ile de de sektörün lideri olmuştur. Kendini geliştirerek, firmaların gereksinimlerine cevap vermiş ve herkes tarafından tercih edilmeye başlanmıştır. Simetri filo şirketlere sağlamış olduğu farklı hizmet anlayışı ile de ziyaretçilere farklı türde imkanlar sunmuştur.

Amacı şirketlerin giderlerini en düşük fiyata indirmek olmuş ve bu konuda da oldukça ciddi adımlar atmıştır. Şirketlerin ve kurumların gereksiz yere paralar harcayarak, araç filosu edinmelerinin önlerine geçerek maddi anlamda da gideri düşürmüştür. Böylece şirketler filolar oluşturmak yerine simetri filoyu kullanmaya başlamışlardır. Şirketlerin hem maliyetleri düşmüş hem de gereksiz yere araç filosu kurmalarına gerek kalmamıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.