Şimdi kayak zamanı!

Şimdi kayak zamanı!

Kayak tutkunları, Kurban Bayramı rezervasyonlarınızı geciktirmeyin, üzülürsünüz..

Sezonun 2 hafta önce açıldığı Kars Bayraktepe'de kar kalınlığı 80, Erzurum Palandöken'de ise 60 santimetreye ulaştı. Kar kalınlığının 58 santimetre olduğu Uludağ'da kayak pistleri hafta sonu açılacak. Üç otelin dört mevsim hizmet verdiği Uludağ'da, diğer oteller sezonu 15 Aralıkta açmaya hazırlanıyor.

BAYRAKTEPE

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 80 santimetre olduğu bildirildi.

Çamkar Otel Genel Müdürü Ayhan Tuğrul, şu an yerli turistlerin ağırladıklarını belirterek “Doluluk oranımız 60'ı buldu. Ancak hafta sonu bu oran yüzde 80'i bulacak” dedi.

PALANDÖKEN

Erzurum'da bulunan Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 60 santimetre olduğu kaydedildi.

Dedeman Otel Genel Müdürü Mehmet Varol, mevcut pistlerin bakımdan geçirildiğini, ayrıca yeni pistlerin açıldığını belirtti.

Pistlerdeki hazırlıkları tamamlandığını ve sezonun 2 hafta önce açıldığını hatırlatan Varol, “Amacımız buraya gelen turistlerin güzel vakit geçirmesini sağlamaktır. Bunun için çaba gösteriyoruz. Bütün kayakseverleri Türkiye'nin en modern ve en kaliteli pistlerine sahip Palandöken'e davet ediyoruz” diye konuştu. Pistlerdeki kar kalınlığının 60 santimetre dolayında olduğunu ifade eden Varol, “Artık pistlerimizde 30 santimetrelik kar kalınlığında bile kayılabiliyor. Bu durum, yerli ve yabancı ziyaretçilerin buraya daha fazla ilgi göstermesini sağlayacaktır” dedi.

Varol, otellerindeki doluluk oranın şu an için yüzde 75 olduğunu bildirdi.

ULUDAĞ

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 58 santimetreye yükseldi.

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, “Beyaz cennet”te 2 gün önce başlayan etkili kar yağışı bugün ve yarın da aralıklı olarak sürecek.

Yağış sayesinde oteller bölgesinde dün itibariyle 33 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı, bu sabah 58 santimetreyi buldu. Yetkililer, gece eksi 3, gündüz ise eksi 1 olarak ölçülen hava sıcaklığının yarın biraz daha düşmesinin beklendiğini bildirdi. Kar yağışının 8 Aralık Cumartesi günü yerini bulutlu havaya bırakacağını, ancak pazar gününden itibaren iki gün süreyle kar yağışı beklendiğini kaydetti.

Bu arada, kayak meraklıları için halen 3 pistin açık olduğu Uludağ'da hafta sonu tüm pistlerin açılacağı kaydedildi. Üç otelin dört mevsim hizmet verdiği Uludağ'da, diğer oteller sezonu 15 Aralıkta açmaya hazırlanıyor.

KARTALKAYA

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya'da kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı. Dün akşam aralıklarla süren kar yağı sabahleyin etkisini arttırdı ve kayak merkezinde kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı.

Grand Kartal Otel Genel Müdürü Halit Ergül, kar yağışının sürdüğünü ifade ederek, “Kayak yapmak için gerekli olan kar kalınlığı en az 50 santim olması gerek. Şu an Bolu Kartalkaya'da kar kalınlığı kayak yapılacak kadar oldu. Sezonu açmayı düşündüğümüz şu günlerde karın yağması bizleri çok sevindirdi” dedi.

Ergül, karın yağmasıyla birlikte Kurban Bayramı rezervasyonlarının arttığını söyledi.

KARTEPE

Kar yağışı yeni başlayan Kocaeli'ndeki Samanlı dağlarının zirvesi olan Kartepe'de, kayak pistlerinde yeterli kalınlıkta kar olmaması nedeniyle kayak yapılamıyor.

Zor, orta ve kolay derecede, uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen, 3'ünde telesiyej, 1'inde teleski olan 14 kayak pisti, kar kalınlığının 80 santimetreye ulaşması halinde kayakseverlerin hizmetine açılabilecek.

İstanbul'a en yakın kış sporları merkezi Kartepe'de, beş yıldızlı, 250 oda ve 750 yataklı The Green Park Kartepe Resort Otelinin yüzde 15 dolu olduğu bildirildi.

Otele yarından itibaren grup girişleri yapılacağı ve hafta sonunun yüzde doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağı kaydedildi.

ERCİYES

Erciyes Kayak Merkezi'ndeki pist ve tesislerde bakım çalışmalarının tamamlandığı, tek eksikliğin kar olduğu bildirildi. Erciyes Kayakevi yetkilileri, pistte ve kayak merkezinde bulunan teleski ve telesiyejde bakım çalışmalarının tamamlandığını, karın yağmasıyla sezonun açılacağını belirttiler.

Pistteki kar kalınlığının 8 santimetre olduğunu ifade eden yetkililer, geçen yıl sezonun 18 Ocakta açıldığını, meteorolojik verilere göre sezonu bu yıl Kurban Bayramı öncesi açabileceklerini kaydetti. Erciyes Dağı, özellikle hafta sonları piknikçileri ve spor amaçlı yürüyüş yapanları konuk ediyor.

Aktif olan telesiyej, 3917 metre rakımlı Erciyes Dağı'nın 3000 metresine kadar ulaştırdığı konuklarına, dağın zirvesini yakından izleme fırsatı sunuyor.

A.A.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.