Silahyürekli’den taksiciye otel sözü

Silahyürekli’den taksiciye otel sözü

İstanbul Taksiciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Kurt ve Bayram Şahinbay geçtiğimiz günlerde Beşiktaş bölgesi taksicilerine kahvaltı verdi. İki yüze yakın taksicinin katıldığı kahvaltıda, esnafın sorunları masaya yatırıldı

KAHVALTIDA açılış konuşmasını yapan durak başkanı Mehmet Kurt ve Bayram Şahinbay Birlik beraberliğin önemini vurguladılar. Kurt, “Bu Pazar gününde bizleri yalnız bırakmayan duyarlı taksici arkadaşlarıma geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Biz birlik ve beraberliğimiz ile tüm sorunların üstesinden geleceğiz” derken, Bayram Şahinbay ise, “Taksiciler olarak yaşadığımız sorunlara bir türlü köklü çözüm bulunmuyor, artık yeter biz Mustafa Silahyürekli’yi İstanbul Taksiciler Oda Başkanı olarak görmek istiyoruz. Deneyimleri ile bizlere çok yararlı olacağını düşünüyorum” diye konuştu..
İstanbul Taksiciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Silahyürekli’de kahvaltıda yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Silahyürekli, “Kooperatifimizin hukuk müşaviri ve mali müşaviri üyelerimize günün 24 saati ücretsiz hukuk ve mali danışmalık hizmeti veriyor. Kooperatifimizden kredi kullanan taksici esnafının mahkemelik bir işi olduğunda da hukuk müşavirimiz %50 indirimli olarak esnafımızın avukatlığını yapmaktadır. Kooperatifimiz sadece taksici esnafına kredi vermektedir. Taksici esnafına 100 bin liraya kadar 5 yıl ödemeli bir yıla kadar %4 bir yıldan sonra %5 faizle kredi vermektedir. 100 bin lira kredi kullanan bir esnafımız 5 yılda 21 bin lira faiz toplam anaparayla birlikte masraflarda dâhil toplam 121 bin lira geri ödeme yapıyor” dedi.
BİZİ ÖRNEK 
GÖSTERİYORLAR
Başkan Silahyürekli, “2010 tarihinde üye sayımız 110 iken bugün 650 olmuştur. Bu da büyük bir başarıdır. Finansman 35 bin liradan 100 bin liraya, önümüzdeki yılda 125 bin liraya çıkacaktır. 2010 yılında 400 bin olan bütçemiz bugün itibarıyla 23 milyon olmuştur. Bugün İstanbul da en büyük ve kısa sürede başarı gösteren ve 81 ilde bulunan Kefalet Kooperatiflerinden daha büyük olduğumuzu üst birliğimiz olan Kefalet Kooperatifler Birliği, hatta merkez birliğimiz dahi bizi örnek gösteriyor. Bu başarı yönetim kurulu ve denetim  kurulu asil ve yedek ayırmaksızın hepimizin başarısıdır. Taksici esnafının sorunları birinci derecede kooperatifimizi ilgilendirir. Bugüne kadar İstanbul Taksiciler Kefalet Kooperatifimiz 23 milyon lira kredi vermiş bizi ilgilendirmeyip kimi ilgilendirecek” diye konuştu.

“HERKES BÜTÇESİ KADAR KONUŞSUN”

MUSTAFA Silahyürekli sözlerini şöyle noktaladı: “Herkes yıllık mali bütçesi kadar konuşacak, kimse kimseyi kandırmasın. Varsa 30 milyonun üzerinde bütçesi olan bir kurum veya kuruluş gelsin konuşalım tartışalım. O bakımdan taksici esnafının sorunlarıyla ilgilenmeme gibi bizim bir lüksümüz yok. Kefalet Kooperatifimizin herhangi bir aidatı ve kaydiye ücreti yok. Kim esnafın yararına bir iş yapıyorsa Allah ondan razı olsun. Zaman zaman bölgesel toplantılar yapıyoruz bu toplantılara herkesi de çağırmıyoruz genelde kredi kullanan esnafı çağırıyoruz. Önümüzdeki günlerde Allah izin verirse Marmara Ereğlisi’nde esnafın rahatlıkla gidebileceği, ailesiyle tatil yapabileceği otelin temelini atacağız. Arsasını aldık plan projesi yapılıyor. En kısa zamanda kurbanımızı keserek temelini hep birlikte atacağız.” 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.