SİGORTA ŞİRKETLERİ BİZİ BOĞUYOR

SİGORTA ŞİRKETLERİ BİZİ BOĞUYOR

Hamdi Tosun – Tüm Servis;Sigorta şirketleri boğuyor. 10 senedir aynı rakamları yazıyorsun.

Fazla araba var, iş yok. Eski kar marjları yok. Sigorta şirketleri boğuyor. 10 senedir aynı rakamları yazıyorsun. Her gün zam geliyor. Ama yine de eksperler aynı işçilikleri yazıyorlar. Eskisi gibi değil ki alternatif çok. İçimizde çürük elma çok. Sen 130 lirayı beğenmiyorsun ama 80 liraya boyarım diye teklif veriyorlar diyor. Onu yapan 2 gün dükkan açıyor. Benim burada bir yatırımım var ve beni onunla aynı kefeye koyuyor. Burası 40 yıllık kurum ama o adam 5 yıldır yok.

Bunlarla mücadele ediyoruz. Sahibimiz yok. Sigorta şirketleri ile konuşmayı bireysel olarak yapamam. Bizim bir yönetimimiz var. Oturacağız, dertlerimizi anlatacağız. Çürük elmalar için otokontrol yapılacak.

Kiralamalara firmaları esnafı öldürdü. Herkesin iyi kötü çalıştığı bir banka, holding, şirketi vardı. İşini yapıyordu. Bütün şirketler kiralama işine döndü. Müşterimin elinde banka ve holding vardı. Şimdi hepsi elinden gitti. Kiralama firmasının çoğu kendi servisini kurduğu için tamire de gelmiyorlar. İstanbul’da 130 bin kiralık araba var. Eskiden 5–10 bin esnafa ekmek yedirirken, 50–100 şirketin tekeline girdi. Onlarda ya kendi yerinde yapıyor ya da esnafa gidip ucuz yollu yaptırıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.